banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım Kaymakamı’nın hatıraları öğrencileri mest etti!

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’ın bir program kapsamında ziyaret Samsun Anadolu Lisesi’nde anlattığı hatırası öğrenciler arasında gülüşmelere sebep olurken salondan büyük alkış aldı.

banner269

İlkadım Kaymakamı’nın hatıraları öğrencileri mest etti!

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’ın bir program kapsamında ziyaret Samsun Anadolu Lisesi’nde anlattığı hatırası öğrenciler arasında gülüşmelere sebep olurken salondan büyük alkış aldı.

28 Ekim 2017 Cumartesi 13:48
İlkadım Kaymakamı’nın hatıraları öğrencileri mest etti!

Samsun Haber ‘Günden Kalanlar’ adlı projenin protokolünü imzalamak için Samsun Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden İlkadım Kaymakamı ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Amaç Yazma Alışkanlığı Kazandırmak

Öğrencilerin olayları eleştirel gözle değerlendirebilme yetilerini geliştirmek ve yazma alışkanlıkları kazanmaları sağlamayı amaçlayan ‘Günden Kalanlar’ adlı projenin protokolü Samsun Anadolu Lisesi’nin Konferansı Salonu’nda düzenlenen programda İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok arasında imzalandı.

Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin projenin tanıtımını yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, konuşması esnasında anlattığı hatıraları ile salonu dolduran Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri arasında gülüşmelere sebep olurken büyük alkış aldı.

Turan Atlamaz: “Toplumun Dertlerine Kafa Yorun”

Konuşması esnasında öğrencilere nasihatler veren Atlamaz, “Şairlerimiz ölüyor yeri dolmuyor. Yazarlarımız ölüyor yeri dolmuyor. Düşünce adamlarımız ölüyor yeri dolmuyor. Bu millet tarihte uygarlığa liderlik etmiş bir millet. Çağdaş bir kısım telekomünikasyon aletleri bizi geleneksel değerlerimizden savurdu. Her kitap bir ömrün sızdırılmış saf bal gibi özetidir. Koca bir ömrü oturup bir iki saatte sizde içselleştirmek istiyorsanız; bol bol kitap okuyun. Yüksek ideal sahibi olarak öğrendiğiniz şeylerin çilesini çekin, düşünün. Toplumumuzun gözlemlediğiniz dertlerine kafa yorun. Kaleme dökün çocuklar. Sizden sonra nesillerde istifade edin. İnsan gittiğinde arkasında eser kalıyor. Biz eser bırakmadan gidenlerden olmayalım” dedi.

Fil mi Doyuracaksın Deyince…

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’ın anlattığı bir hatırası ise salonu dolduran öğrencileri kahkahalara boğdu. Atlamaz, hatırasını anlatırken “Birazda gülesiniz diye söyleyeyim; Bu yıl Hacettepe’yi bitiren bir kızım var. Kreş döneminde günlüğüne yazmış. Kaymakamlık yaptığım yıllar… Bir öğle arası eve gelmişim. Bakmışım annesi biraz fazla yemek yapmış. Demişim ki eşime; ‘Fil mi doyuracaksın? Nedir bu kadar yemek?’ Eşimde bana demiş ki; ‘Niye aç değil misin?’ demiş. Ne kadar komik bir şey olmuş ama biz atlamışız. Hasbelkader kızımızın kreşe giderken yazdığı günlüğü okurken gördük ve eşimle katıla katıla güldük” ifadelerini kullandı.

Program konuşan bir diğer isim olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, Samsun Anadolu Lisesi’nin yerleşkesi içerisinde bulunan eski spor salonunun yıkılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni modern bir spor salonu yapılacağı müjdesini verdi.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.