banner388

İlkadım'ın Projesi 10.000 Ton Suyu Kurtardı

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan evsel atıkların dönüştürülmesine dayanan proje kapsamında 1 aylık bir sürede 10 bin ton temiz su kirlenmeden kurtarılmış oldu.

İlkadım'ın Projesi 10.000 Ton Suyu Kurtardı

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan evsel atıkların dönüştürülmesine dayanan proje kapsamında 1 aylık bir sürede 10 bin ton temiz su kirlenmeden kurtarılmış oldu.

17 Kasım 2016 Perşembe 20:51
İlkadım'ın Projesi 10.000 Ton Suyu Kurtardı

Geleceğe Sahip Çıkalım Projesi çerçevesinde 31 okulun katılımıyla evlerinden atık yağ toplamayı başaran öğrenciler sayesinde 10 bin ton temiz suyun kurtarıldığı bildirildi.
Projeye katılan okullar içinde 30 günde en fazla atık yağ biriktirmeyi başaran Gülsüm Sami Kefeli Okulu oldu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, öğrencilere yürüttükleri projede sağladıkları başarıdan ötürü teşekkürlerini iletti.
Başkan Tok, bitkisel atık yağların geri dönüşüme tabi tutulmasının ülke ekonomisine ve çevreye büyük faydası olacağını belirterek, "Bitkisel atık yağlarının 1 litresinin 1 milyon suyu kirlettiği bilinen bir gerçektir. Sizler bugün toplamayı başardığınız 580 litre atık yağ ile 580 milyon litre suyun kirlenmesini önlemiş oldunuz. Bu atıklar mutfak giderlerine boşaltıldığında ilimizin alt yapısı olan kanalizasyon borularının tıkanmasına neden olmaktadır. Tıkanan borular açılamamakta ve yenilenmesi mecburiyeti doğmaktadır. Bu kapanan kanalizasyon giderlerinin yenilenme maliyetini bende dahil tüm vatandaşlarımız ödemektedir. Ayrıca bitkisel atık yağın karıştığı bir atık suyu temizlemek çok güç ve masraflı bir uğraştır. Bu da ekonomik bir kayba neden olmaktadır. Bitkisel atık yağlar enerji kaynağı olarak kullanılabilen atıklardır. Bu atıklarla biyodizel üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretilen biyodizel ile enerji sağlandığı gibi kirliliğe neden olan atık yararlı bir maddeye dönüşmüş olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Projeye katılan 31 ilkokulda 29 bin 809 öğrencinin kampanyaya katılım sağladığı ve 6 ay sürecek olan ödüllü yarışma çerçevesinde en fazla bitkisel atık yağ toplamayı başaran ilk beş öğrenci ve öğretmenine bisiklet, ilk beş okula spor seti, ilk yüz öğrenciye kırtasiye seti hediye edilecek.

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:23
Anahtar Kelimeler:
IlkadımSamsunErdoğan Tok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.