banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım'dan vatandaşlara "Köy evi" fırsatı!

İlkadım Belediyesi, Plan Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Köy evi projesi" ile vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuluyor.

banner269

İlkadım'dan vatandaşlara "Köy evi" fırsatı!

İlkadım Belediyesi, Plan Proje Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Köy evi projesi" ile vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuluyor.

24 Aralık 2019 Salı 20:02
İlkadım'dan vatandaşlara "Köy evi" fırsatı!

İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Plan Proje Müdürlüğünce hayata geçirilen "Köy evi projesi" kırsal kesimde yeni yapı yaptıracak vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor. Köy evi projesini Yapı Kontrol Müdürlüğünden temin eden vatandaşlar kolayca yapı ruhsatı alma imkanı buluyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından hayata geçirilen proje ile kırsal bölgelerde ev yaptırmak isteyen vatandaşlar hem ücretsiz bir şekilde proje sahibi oluyor hem de yapı ruhsatı işlemlerinde büyük kolaylıklardan faydalanabiliyorlar.

Projeler yeni yapı ruhsatı talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriliyor

Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş; "Halk arasında köylerin mahalleye dönüşümü olarak da bilinen 6360 sayılı kanunda yer alan: " İlçe belediyeleri yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapar veya yaptırır." Hükmüne istinaden Başkanımız Necattin Demirtaş'ın talimatı üzerine Plan Proje Müdürlüğümüzce mahalleye dönüşen köylerde kullanılmak üzere; mimari, betonarme, elektrik, mekanik tesisat projeleri güncel mevzuata ve yörenin mimarisine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu projeler yeni yapı ruhsatı talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilmektedir. Kaçak olarak inşa edilen binalarda imara aykırılık cezaları, yıkım kararları, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin yapılmaması gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Yapı Kontrol Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızı ruhsatlı inşaat yapımına teşvik etmek, kaçak yapılaşmayı önlemek ve en önemlisi güvenli evlerde ikame ettirmek adına ruhsat işlemlerindeki bürokrasi en aza indirilmiştir." şeklinde konuştu.

Yapı ruhsatı aşamasında da büyük kolaylıklar sağlıyor

Yeni uygulamaya geçirilen proje ile kırsal bölgelerde yeni ev yaptırmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; "Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Plan Proje Müdürlüğü'müzce yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından ortaya çıkan köy evi projemizi halkımızla buluşturuyoruz. Projemiz belediyemiz tarafından uzman ekiplerce hazırlandığından yapı ruhsatı aşamasında da büyük kolaylıklar sağlamakta. Hem görsel olarak şık ve modern hem de teknik olarak kullanışlı olan projemizle vatandaşlarımız konforlu bir yaşama kavuşabilecekler. Teknik teferruatlarla uğraşma zahmetinden kurtularak yeni bir ev yaptırabilme imkanına kavuşacakları projemizin detaylarını öğrenebilmek için tüm halkımızı belediyemize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
IlkadımSamsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak 2019-12-25 08:07:42

necattin başkan mı dedi size fatih mahallesinde kaçak yapı yapın diye ?

Avatar
Canik 55 2019-12-25 08:39:58

Fatih mahallesi yeni kurulan bir semt galiba? bu güne kadar yönetenlerin ilgisini çekmediğine göre. Kentsel dönüşüm diye Vatandaşı yıllardır uyutanlardan sorulması gereken hesap senesini doldurmayan yöneticilerden sorulması nu kadar adil?

Avatar
Kültürel,geleneksel,mimarisiyle ilkadım 2019-12-25 01:35:41

İlkadım ilçesinin sahil bandında yoğunlaşmasının getirmiş olduğu trafik, otopark, düzensiz yerleşim gibi bir çok sorunların insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için ve samsuna özgü yeni bir kent dokusunu oluşturarak yeni bir mimari kazandırmak ve buraları insanların cazibe merkezi haline getirerek sahil bandındaki sıkıntıları azaltmak için yapılabilecek en güzel proje olarak düşünüyorum.

Avatar
Hanife yildiz 2019-12-24 22:23:53

Siz boş işlerle uğraşacağınıza önce fatih mahallesinin imar sorununu çözün fatih mahallesini geliştirin eski binalar insanların kafasına yıkılacak bırak necattin boş işleride fatih mahallesinin imar sorununu çöz

Misafir Avatar
zafer 2019-12-29 08:18:06 @Hanife yildiz

daha önce sürekli size söz verdi ona neden demediniz bu sözleri.. necattine değil sırıtarak yalan söyleyen erdoğan toka söyleyin

Beğenmedim! (1)
Avatar
FEDAİ KARA 2019-12-30 13:21:26

SAMSUNUN BENCE EN BÜYÜK SORUNU SURİYELİLER VE IRAKLIKLAR BİR AN ÖNCE İADE EDİLMELERİ GEREKİYOR EKONOMİMİZİ MAF ETTİLER BASKANLARA SESLENİYORUM BİAN ÖNCE İADELERİNİ İSTEYİN SOKOKLARDA ARTIK HADDİNDEN FAZLA GÖRÜNMEYE BASLADILAR TRAFİK DE DE AYNI BÖYLE GİDERSE SAMSUNU BİR KAÇ YIL SONRA KİMSE TANIYAMAYACAK....

Avatar
İsmail YETİŞİR 2020-07-12 16:51:51

Emekli olmayı düşünüyorum. Köy evi modeliniz çok güzel. Rica etsem detay resim, metrekaresi, iç mimari çizim ortalama 2019 inşaat maliyet tutarı hakkın da bilgiler içeren doküman bilgi gönderebilir misiniz. Kolay gelsin. ismlyetisir@hotmail.com.