banner388

İlkadım'dan Örnek Proje

Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi ürettiği projelerle çevre duyarlılığının toplum bazına indirgenmesi oluşturulmaya çalışılıyor

İlkadım'dan Örnek Proje

Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi ürettiği projelerle çevre duyarlılığının toplum bazına indirgenmesi oluşturulmaya çalışılıyor

14 Kasım 2016 Pazartesi 18:47
İlkadım'dan Örnek Proje

Samsun’a bağlı İlkadım Belediyesi ürettiği projelerle çevre duyarlılığının toplum bazına indirgenmesi oluşturulmaya çalışılıyor. Çevreci belediyenin yeni projesiyle atık malzemelerin toplanarak geri dönüştürülmesi ve halkın çevreye duyarlı hale gelmesi hedefleniyor.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ‘Dönüşüme İlkadım’ adlı bu yeni proje kapsamında ev sahiplerine ilk eğitimi bizzat kendisi vererek projeye start vermiş oldu.



Halka çevre bilinci aşılamak ve geri dönüşüm konusunda hassasiyeti üst noktaya çıkarabilmek gayesiyle 4 ana başlıkta geri dönüşüm projesini başlattıklarını belirten Başkan Erdoğan Tok, "Çevreye olan duyarlılığı bütün topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Geri dönüşüme elverişli olan atıklar milli bir hazinedir. Bu atıklar yok olup gidiyor. Geri dönüşebilen atıkların tekrardan ekonomiye kazandırılmasını toplumsal bir ödev olarak görüyoruz. Toplumda bu konuda duyarlılık oluşturmak gayesiyle sitelerde bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Geleceğimizi oluşturmadaki en mühim etkenlerin başında çevreyi korumak gelmektedir. Geri dönüşüm, hem doğamıza hem de ekonomimize fazladan değer katmanın ana kollarındandır. Kaynaklarımızın heba olmasını engellemenin yolu çevremizi korumakla mümkün olur. Bunu bir belediyecilik hizmeti olamsının dışında gelecek kuşaklara bir borç biliriz” diye konuştu.
Ayrıca Başkan Tok, projeye gönüllü olarak katılan sitelere bazı hediyeler verileceğinin de altını çizdi. Bu hediyelere örnek olarak site sakinlerinin çocukları için masa tenisi hediye edeceklerini, sitenin ortak kullanım alanlarının ise senede 1 defa ücretsiz ilaçlanıp yıkanacağını ve site bahçesi için ihtiyaç duyulan çiçek, bitkiler, bank ve çöp kovalarının da projeye gönüllü katılımda bulunan siteye öncelik tanınarak belediye tarafından ücretsiz karşılanacağını belirtti.

 

Son Güncelleme: 15.11.2016 17:54
Anahtar Kelimeler:
IlkadımSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.