banner388

İlkadım'da pazar yerlerine sıkı denetim

İlkadım'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, ilçedeki pazar yerlerine sıkı denetim yapıldı.

İlkadım'da pazar yerlerine sıkı denetim

İlkadım'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, ilçedeki pazar yerlerine sıkı denetim yapıldı.

05 Nisan 2020 Pazar 18:36
İlkadım'da pazar yerlerine sıkı denetim

İlkadım Belediyesi'nin zabıta ekipleri ve  polis ile yürüttüğü denetim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Vatandaşların en çok bir araya geldiği yerlerden biri olan pazar yerleri, İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerince sıkı denetim altına alındı.  Pazar yerlerinin giriş-çıkışlarının düzenlenerek giriş çıkışlar sadece belli noktalardan olacak şekilde ayarlandı.

Ensaf ve vatandaşa ateş ölçümü yapılarak sosyal mesafe kuralı, maske ve eldiven zorunluluğu, pazar yerinin düzenlenmesi ile sebze ve meyvelerin seçilmeden alınması kuralları hatırlatıldı. 

Koronavirüs kapsamında alınan önlemler hakkında konuşan  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Şu an hem dünya hem de ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreci yaşarken bir yandan da hayatın akışı devam ediyor. Bu akış içerisinde hepimizin önceliği mecbur olmadıkça evden çıkmamamız. Ama temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için semt pazarları büyük önem arz ediyor. Bu nedenle pazar yerlerimizdeki tedbirleri büyük bir disiplin içerisinde sürdürüyoruz. Zabıta müdürlüğümüz her an görevinin başında bulunarak özverili çalışmalarını sürdürüyorlar. Buralarda hem halkımızın hem de esnaf kardeşlerimizin korunmaları çok önemli. Ekiplerimiz polis iş birliğinde kurallara uyulmasını sağlamanın dışında pazara gelen vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın vücut ısılarını sürekli kontrol ediyorlar. Başarılı çalışmalarını sürdüren zabıta ekiplerimize ve kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akan 2020-04-06 09:39:07

Cumartesi günü kurulan modern pazarı mevkiinde pazarcıların %35 i takmıyor maske eldiven .. zabıtayı da arayıp söyledim ilgileneceklerini söylediler ama bir gelişme gözlemleyemedim (tam pazarın ortasında oturuyorum camdan görebiliyorum) Caydırıcı cezalar uygulanmalı hem hijyen kurallarına riayet etmeyenlere hemde faiş fiyat uygulayanlara ..
Ayrıca belediyenin sokakları çözelti ile yıkamalı apartmanları dezenfekte etmelidir. Uygulamaya başlayan belediyeler var.

Avatar
Akif 2020-04-05 22:33:05

Valla ben cumartesi pazarına gittim ne maske ne eldiven zabitada iki Demir atmış pazarın başına ortada hiç yok pazarın başında ne dezenfektan biseyde yoktu

Avatar
Yılmaz 2020-04-06 10:38:13

Valla neye,kime inanacagımızı bizde şaşırdık,daha cumartesi günü gözlerimle gördüm istasyon pazar yerini,hala kurallara uymayan ciddiyetten yoksun kişiler var.

Avatar
dsda 2020-04-05 19:13:59

neredeyse türkiyede iyileştiği düşünülen vaka sayısı kadar ölüm vakaları sayısı olduğunu, yani bu tıpda bu vasat gidişatla şuan toplam etkilenenlerin, hastanede yatanların, esasında yarısının öleceğini, şuanki gidişatın istatistiğinde görüyoruz.

Avatar
KoÇaVaLı... 2020-04-05 22:26:20

İlkadım pazarlarında uygulanan bu tedbirleri canik pazarlarındada görmek istiyoruz.Sayın sandıkçı zabıtalarını pazarlara süs olsun diye gönderme.Salı , perşembe ve cumartesi pazarlarında zabıtaların boy gösteriyo ama ne maskesi olmayana maske dağıtıyo nede dezenfektan sıkıyorlar.Bu kadar mı aciz bir belediyesin sayın ibrahim sandıkçı?Ne var yani 3 kutu maske dağıtsan batarmısın?Cumhurbaşkanımız pazar yerleri için yapılacakları belirtmedimi?Senin genelgelerden haberin yok heralde?Lütfen bostan korkuluğu zabıtalarına bi kutu maske verde halk sağlığıyla oynama...Vesselam

Avatar
Adem 2020-04-06 14:31:57

İnanın hiç alakası yok yani bu nasıl haber!vatandaşı dinleyin.Yemin edebilirim kadifekale pazarına gittim bir tane zabıta gördüm ve onunda sadece maskesi vardı eldivenleri yoktu.kurallara kimse uymuyor maskesiz dolaşanlar mı,mesafeye uymayanlar mı,eldiven bile takmayan pazarcılar mı.Ilkadim belediyesinin whatsapp hattından söyledik ama pek birşey göremedik.Bu sorumsuzlarin yüzünden sıkıntıya giriyoruz.Yorumda bir beyefendinin dediği gibi caydırıcı cezalar olması lazım.