banner388

İlkadım'da Kantinlere Sıkı Denetim

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki okul kantinlerini sıkı bir şekilde gözlem altında tutuyor. 

İlkadım'da Kantinlere Sıkı Denetim

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki okul kantinlerini sıkı bir şekilde gözlem altında tutuyor. 

16 Kasım 2016 Çarşamba 17:14
İlkadım'da Kantinlere Sıkı Denetim

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırarak, kantin çalışanlarına uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verip, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, yeni kanunla Sağlık Bakanlığınca satışı yasaklanan şeker, çikolata gibi ürünlerin ve kırmızı gruba giren gazlı içeceklerin satılıp satılmadığını büyük bir titizlikle inceledi.

Zabıta ekipleri, kontrol yaparken öğrencilerin de istek ve şikayetlerini değerlendirdi, genel temizlik, sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. İlçe sınırları içindeki tüm okullarda zabıta ekiplerinin kantin denetimini sıklıkla devam ettirdiğini belirten Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, " Kontrollerimizde özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından satışı yasaklanan gıdalar ve gazlı içeceklerin satışının yapılıp yapılmadığına öncelik veriyor,  bunun yanında kantin çalışanlarını hijyen ve çalışma hususlarında detaylı bilgilendirip, satıştaki ürünlerin son tüketim tarihleri dahil tüm ayrıntılarını inceliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim gördükleri yerlerde daha sağlıklı beslenmeleri adına devam ettirdiğimiz bu çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.11.2016 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.