banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım'da 'Kadınlar Günü' Konferansı

Dünya Kadınlar Günü kapsamında İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesi'nde düzenlenen "Sığınan, Sığınılan ve Engelli Kadın" konferansı yoğun ilgi gördü.

banner269

İlkadım'da 'Kadınlar Günü' Konferansı

Dünya Kadınlar Günü kapsamında İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesi'nde düzenlenen "Sığınan, Sığınılan ve Engelli Kadın" konferansı yoğun ilgi gördü.

09 Mart 2017 Perşembe 20:05
İlkadım'da 'Kadınlar Günü' Konferansı

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile düzenlene programa, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eşi Hatice Tok, kızı Büşra Tok, Belediye Meclis Üyesi Neriman Pala, İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Halise Mutlu, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, İlkadım Belediyesi Basın Yayın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyeleri, kadın derneklerin yönetim kurulu üyeleri ve birçok bayan katıldı.

“Engelleri aşmanın yolu toplumla el ele vermekten geçer”


"Sığınan, Sığınılan ve Engelli Kadın" başlıklı panele konuşmacı olarak katılan Sosyolog Aile Danışmanı Halise Mutlu, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, Afgan Mülteci Ziyan Haseni günümüzde kadınların yaşadığı sorunları farklı bir çerçeveden ele aldılar. Kadın olmanın zorluğu yanında engelli kadın olmanın da getirdiği zorluklarla el ele mücadele etmenin önemli olduğunu belirten Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, “Bizler engelli olmanın zorluklarını, özellikle de kadınlar için zorluklarını yaşıyoruz. Bu zorlukları aşmanın ilk yolunun toplum içerisinde kabul edilmek olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Sosyolog Aile Danışmanı Halise Mutlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Afgan mülteci Ziyan Haseni hikayesiyle herkesi duygulandırdı. Afganistan’da polis memuruyken şehit olan eşi ve sonrasında Türkiye’ye sığınmasının hikayesini anlatan Haseni, “Birçok ülke içerisinde Türkiye’yi seçmemin sebebi tüm Müslüman ülkelerinde yaşanan katliamlara seyirci kalmadıklarını bilmemdi. Çocuklarıma iyi bir gelecek sağlayabilme imkanı veren Türkiye’ye hükümete çok teşekkür ederim” dedi

Tok: “Kadınları dayanışma içinde görmek gurur verici”

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından düzenlenen panelde konuşan Başkan Tok, “Kadınları burada olduğu gibi bir arada ve dayanışma içerisinde görmek beni çok mutlu etti. Bizim bakış açımız kadın mutlu olursa aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum, toplum mutlu olursa bütün ülke mutlu olur. Tıpkı bir katre gibi mutluluğumuz ve birliğimizin dalga dalga yayılması için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tok’tan kadın personellere karanfil
 

Panel sonrası İlkadım Belediyesinde görev yapan bayan personellere karanfil vererek Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadın personellerle tek tek sohbet ederek taleplerini dinledi. Kadınlar da Başkan Tok’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 09.03.2017 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.