banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım'da, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 146., vefatının 83. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

banner269

İlkadım'da, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 146., vefatının 83. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

22 Aralık 2019 Pazar 20:45
İlkadım'da, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'ne bağlı olarak genelde Samsun’a, özelde ise İlkadim’a hizmet veren İlkadım Etüt ve Eğitim Merkezi (İLKEM) her ay milli kültür ve tarih bilinci oluşturmak için Türk büyükleri ve ilim adamlarını tanıtıcı etkinlikler düzenliyor. Son düzenlenen etkinlikte Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 146., vefatının 83. yıl dönümünde düzenlenen şiir okuma, Türk bayrağı motif etme gibi farklı etkinliklerle anıldı. Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığını ve nasıl kabul edildiğini gösteren sinevizyon gösterisi ve konferans ile bilgilendirme yapıldı. Mehmet Akif Ersoy köşesi ve ay-yıldızlı bayrak çalışması ise programda duygu dolu anlara neden oldu.

"Milli mücadele ruhunu çocuklara aşılıyoruz"

Milli ve manevi değerlere ek olarak bilim ve teknolojiyle donanan çocukların en büyük zenginlik olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Çocuklarımızı gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü öğreterek aynı zamanda hızla gelişen dünyaya uyum sağlayabilecek donanımlı, güçlü, bilgili yetiştirme noktasında eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Eğitim yuvalarımızda çeşitli etkinliklerle geçmişimizi, bizi biz yapan değerleri bizden sonraki nesillere aktaran bir ortamda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenledik. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayan temelleri bu eğitim yuvalarında atıyoruz. Bu sebep ile çocuklarımıza sahip çıkacak onların yarına daha umutlu ulaşması için gayret edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 22.12.2019 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.