banner388

İlkadım'da en fazla evet oyu bu mahallelerden çıktı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesinde en fazla evet çıkan mahalleleri açıkladı

İlkadım'da en fazla evet oyu bu mahallelerden çıktı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesinde en fazla evet çıkan mahalleleri açıkladı

08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:33
İlkadım'da en fazla evet oyu bu mahallelerden çıktı

Samsun haber - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hedef Halk Gazetesi'ne çok özel bir röportaj verdi. Baştan sona referandum sürecini değerlendiren Başkan Tok, İlkadım ilçesinde en fazla evet oyu çıkan mahalleleri açıkladı. İlkadım belediye Başkanı Erdoğan Tok, "En yüksek oyu yüzde 90 dolayında Evet çıkan Aşağı Avdan ve Gürgendağı mahallerinden aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti’ye yeniden üye olması, partide nasıl bir etki oluşturur sorusuna cevap veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhurbaşkanımızın AK Parti’ye dönüşü yeniden diriliş ve yeniden yükselişin vesilesi olacaktır. Yani AK Parti’yi yeni bir dönem bekliyor diyebiliriz. Daha hızlı karar alabilen bir parti, bir Türkiye var arttık. Ülkenin önündeki engeller Anayasa değişikliği ile kalktı. Partimiz de, ülkemiz de, bütün kararları elbette Cumhurbaşkanımız verecektir ama öncesinde müthiş bir istişare vardır. Kesinlikle İstişareye açık bir liderdir. Cumhurbaşkanımız herkesi tek tek dinler, herkesin görüşünü alır ama sonunda bir karara varır. Olayları asla ortada bırakmaz. Karar verildikten sonra da, Cumhurbaşkanımıza inanan ekip O'nun peşinden gider. Cumhurbaşkanımızın zaman zaman otoriter olduğu söylense de aslında istişareye açık bir liderdir. Cumhurbaşkanımızın bir başka önemli özelliği de bilgileri iyi okumasıdır. Cumhurbaşkanımızın, partimizin kurucusu ve doğal lideri olarak partiye dönmesi olması gereken bir şeydi. Bu hepimizi heyecanlandırdı. 21 Mayıs’taki kongrede doğal olarak partimizin Genel Başkanı olacaktır. Cumhurbaşkanımızın partiye yeniden dönüşüyle partimizde köklü değişiklikler olacak demektir. Öncelikle yeniden 2002 ruhunun yakalanacağını kolaylıkla söyleyebilirim. Köklü değişiklik demek ekiplerin de değişeceği anlamına gelir. Değişim görünüyor yani. Bu AK Parti’de olağandır. Yorulanlar değişecektir, daha aktif bir yapı oluşacaktır. Cumhurbaşkanımız, gerekirse direk bizi bile arar. Böyle çalışmaya alışığız biz. " dedi.


Partide yaşanacak değişikliğin küskünlük yaratmayacağını söyleyen Başkan Tok, "Biz Milli Görüş geleneğinden geliyoruz. Bizde küskünlük olmaz. Cumhurbaşkanımız bizim idolümüzdür. Kendisini 1994 yılından beri tanırım. Kendisi İstanbul Belediye Başkanı olmuştu. Ben de Milli Gençlik Vakfı Samsun Şubesi Başkanıydım. O gerçekleştirdiğimiz yıl iki programa da konuşmacı olarak katıldı ve bizi onurlandırdı. O günden bu yana bizim idolümüz olmuştur. Zaten başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Başbakanlığı döneminde ülke çağ atladı. Cumhurbaşkanlığı dönemini de görüyoruz. Türkiye’nin karşısındaki güçlere karşı dik duruşu, onurumuz. Türkiye artık bölgesel bir güçtür. Lider ülke yolunda emin adımlarla ilerliyor." diye konuştu.

Erdoğan partiye dönüşünün şimdiden etkilerini gördüklerini vurgulayan Başkan Yok, "Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşünün şimdiden bile etkilerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Belediyelerde olumsuz bir şey gördüğünde bunu şimdi bile söyler. Cumhurbaşkanımız zaten benim idolüm olduğu ve ona göre çalıştığımdan benim için çok fazla bir şey değişmez. Ama Sayın Erdoğan, müthiş bir hafızaya sahiptir. Kendisine iletilen sorunlar için ‘bir bakmışsınız kendi arar, o iş nasıl oldu’ diye sorabilir. Böyle hızlı bir çalışma sistemi vardır. Biz bu halini seviyoruz ve bize heyecan katıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Erdoğan ile daha hızlı hareket edecek diyen Başkan Tok, "Eski sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan aynı partiden olsalar bile görüş ayrılıkları oluşuyordu. Artık görüş ayrılığı diye bir şey olmayacak. Meclis yasama görevini yapacak. Bakanlar dışarıdan atanacak ve uzman bir kadro oluşacak. Yani bürokrasi ayağı artık daha hızlı hale gelecek. Cumhurbaşkanımız mekanizmanın hızlı çalışmasını ister. Çünkü hizmette çabukluk da önemli" dedi.


İlkadım'da oy kaybı olmadığını belirten Başkan Tok, "Yüzde 56 beklediğimizden az oldu ama İlkadım’da oy kaybımız yok. 2014’de Belediye Başkanı seçilirken yüzde 41 oranında oy almıştık. Daha sonra oylarımızı sürekli arttırdık. Partimiz, 2015 seçimlerinde 7 Haziran’da yüzde 46, 1 Kasım seçimlerinde ise yüzde 57 oy almıştı. 16 Nisan’daki referandumda ise Evet oyları yüzde 56 oldu. Ama şimdi sandık sandık inceleme yapıyoruz. Neden bazı bölgelerde beklenen kadar oy gelmediğini de araştırıyoruz. AK Parti’de sistem böyle işler. FETÖ şüphelileri ve yakınlarının hayır oyu verdiği sandıklar var. Belediye olarak hizmet eksiğimiz yok, çoğunluk memnun. Ama referandum ile seçimi birbirine karıştırmamak lazım." diye konuştu.


En fazla Evet oyu aldıkları mahalleyi açıklayan Başkan Tok, "En yüksek oyu yüzde 90 dolayında Evet çıkan Aşağı Avdan ve Gürgendağı mahallerinden aldık. Bulvarın üstü diye bilinen bölgemizden genellikle Evet oyu çıktı. Anadolu Mahallesi mesela yüzde 78’le Evet dedi. Referandumun koşulları farklı olduğu için belediye seçimlerinde partiyi ön plana çıkarmadan diğer partilerden yani CHP ve MHP seçmeninden de oy alırız. Biz yine de hiç ayırt etmeden tüm mahallelerimizi gezerek, teşekkür ziyaretleri yaptık. Sadece AK Partili seçmene değil, hiç kimseyi ayırmadan" şeklinde konuştu.

Referandum sürecinde en etkili çalışmayı anlatan Başkan Tok, " Bire bir görüşmelerimiz çok etkili oldu. Konuyu iyi anlatacak olan AK Partilileri bulduk. Biz onlara anlattık, onlarda çevresine anlattı. Mahalle temsilcilerine anlattık. Muhtarlarımıza anlattık. Bir anlamda çarpan etkisi oluşturduk yani. Esnaf ziyaretleri de yaptık. Teşkilatımız da çok iyi çalıştı. Öncelikle 18 maddeyi tek tek anlattık ve bundan çok iyi sonuç aldık. Neden değişimin gerekli olduğunu, sonuçta hizmetin kendilerine geleceğine ikna ettik. Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyor. Bizleri de biliyor. Biliyorlar ki, ne istediysek onların iyiliği için" diyerek sözlerini tamamladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.