banner388

İlkadım'da çöpler, altın oluyor!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Geri dönüşümle hem İlkadımlılar hem de çevre kazanacak” dedi.

İlkadım'da çöpler, altın oluyor!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Geri dönüşümle hem İlkadımlılar hem de çevre kazanacak” dedi.

05 Ocak 2020 Pazar 20:36
İlkadım'da çöpler, altın oluyor!

Sıfır atık politikasıyla çevreci bir şehir tasarlamak üzere kaynağında çöp ayrıştırmaya kadar çok sayıda proje tasarladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, vatandaşlara geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak için çaba sarf edeceklerini belirtti. Çevreci bir belediye olduklarının altını çizen Demirtaş; “İlkadım’daki bütün sitelere bütün mahallere sıfır atık projesi kapsamında altyapılarını hazır hale getirileceği sistemle yeraltı konteyner sistemini de buna dahil ederek yaygın hale getireceğiz. Eğitim ayağında ise geri dönüşüm bilinci geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, okullarımızdaki öğrencilerin topladıkları kağıt, atık pil, atık yağ gibi materyallere belediye olarak bir bedel ödeyeceğiz. Vatandaşlarımızın evlerinde ayrıştırdığı geri dönüşüm atıklarını ise elektrikli mobiletler kullanarak toplayacağız. Elektronik altyapısını oluşturacağımız sisteme sayesinde geri dönüşüm atığı olan vatandaşlarımız kullandığı cep telefonunda veya kullanılacak olan aplikasyon sayesinde sistem en yakındaki mobilete geri dönüşümün verilen adresten alınması yönünde bilgilendirme yapacak. Bu ayrıştırma projesi sayesinde hem İlkadımlılar hem de çevre kazanacak” diye konuştu.

Proje ses getirdi

Çöpün çöp olmaktan çıkıp milli bir değere dönüştüğü ve halkta bir farkındalık oluşturan “Çöpünüz Altın Olsun” projesini daha ileriye taşıyacaklarının da müjdesini veren Başkan Demirtaş, şunları söyledi:
“Bu projemiz halkımızda olumlu sonuçlar verdi. Bana göre ilçemizde iyi bir ses getirdi. İleri ki zamanlarda modernize edip devam edeceğiz. Ülke olarak topladığımız çöplerin yüzde 15 ile yüzde 20’lik kısmını geri dönüştürebiliyoruz. Geri kalan kısmını ise vahşi depolama sahalarında heba ediyoruz. Oysa gelişmiş Avrupa ülkesinde ise yemek artıkları gübrede, camlar cam, plastikler plastik gibi ürünlere dönüşümü sağlanarak yüzde 90 gibi bir kazanım elde ediliyor. Bu anlamda yeni hizmet binamızda personellerimizin çalışma alanlarında koridorlarda kağıt, plastik, cam, metal, evsel atıkların geri kazanımı için yerleştirdiğimiz. Atık biriktirme kutuları ile personellerimiz den başlayarak yerinde ayrıştırma teşvik etmek adına örnek bir uygulama başlattık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan kurt 2020-01-06 08:26:25

Güzel bir çalışma,kutlarım. Biz Derebahçe Kaleprestij evleri yönetimi olarak 4 yıldır bu uygulamayı yapmaktayız. Sitemize ve doğamıza katkıda bulunuyoruz.
Bütün halkımızın bu konuda duyarlı olmasını isterim.
Ayrıca belediyemiz ev atıkları ile yeşillikleride ayrı ayrı konteynırlarda tolıyarak yeşillikleri gübreye çevirerek KIRSAL alandaki çiftçilerimize yardımcı olabilirler.

Avatar
Salih Ömür Örnek 2020-01-06 07:54:57

Aferim başkan sana

Avatar
Semra göksu 2020-01-06 07:59:05

Başnanımızı tebrik ediyorum. Üsküdar belediyesinden de aynı anlayışla çalışmalarını rica ediyorum.

Avatar
Nur Umay 2020-01-06 04:05:00

Çok iyi ancak daha önce de yapılan uygulamada ne kadar tanıdık eş dost varsa onlara dagıtıldı bu altınlar
Aynı aile mensupları ya da aynı kişiler umarım bu kez böyle olmaz çünkü biz duyduklarımızdan sonra toplamadan çöpe attık

Avatar
Mistik 2020-01-06 18:05:01

Çok güzel bir uygulama ev hanımlarına çok pozitif bir uygulama olacaktır

Avatar
Nihat Say 2020-01-06 23:23:20

Proje güzel ama altın adil şekilde ve dürüstçe verilmeli, daha önceki gibi değil.