banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım Belediyesi Minik Öğrencileri Geri Dönüşüm Tesislerini Gezdirdi

Giderek sanayileşen dünyada çevreci ve bilinçli bir toplum olmanın zorunluluğu giderek artıyor

banner269

İlkadım Belediyesi Minik Öğrencileri Geri Dönüşüm Tesislerini Gezdirdi

Giderek sanayileşen dünyada çevreci ve bilinçli bir toplum olmanın zorunluluğu giderek artıyor

11 Ocak 2017 Çarşamba 17:59
İlkadım Belediyesi Minik Öğrencileri Geri Dönüşüm Tesislerini Gezdirdi

Giderek sanayileşen dünyada çevreci ve bilinçli bir toplum olmanın zorunluluğu giderek artıyor. Sağlıklı bir çevre anlayışı düzenli ve sağlıklı gündelik yaşamın pencerelerini aralıyor kuşkusuz. Bu anlamda yapılan her türlü organizasyon bilinçlendirme kampanyaları da oldukça önem taşıyor.

Bu düşünce doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren İlkadım Belediyesi anaokulu öğrencilerine Geri Dönüşüm Tesislerini gezdirdi. Belediye Başkanı Erdoğan Tok, çevreye duyarlı nesillerin yetişmesi için bir çok alanda sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını söyledi.

Geri dönüşüm bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla minik öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrendiği bir etkinliğin yapıldığı geri dönüşümün önemini küçüklerde yaratmaya çalışıldı.

Küçük yaşlarda farkındalık ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla yapılan gezide  minik öğrencilere işleyişin nasıl yapıldığına dair de bilgiler verildi. Geri dönüşümün her aşaması uygulamalı olarak gösterildi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, geri dönüşümle ilgili her projeye kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Geri dönüşüm konusu bizim çok önem verdiğimiz konulardan biridir. Tüm insanlığın ve yavrularımızın geleceğinin söz konusu olduğu geri dönüşüm ve çevre dostu bütün çalışmalar yerel konuların ötesinde evrensel bir sorumluluktur. Geri dönüşümün ülke ekonomisine sağladığı katkılar da göz önünde bulundurulunca daha da önem kazanmaktadır. Günlük 5 milyon TL değerinde kağıt, karton, metal, cam, plastik, tekstil ve ahşap gibi atık üreten ülkemiz, maalesef bunun sadece 2 milyon TL’lik kısmını ekonomiye tekrar kazandırabiliyor. Bu nedenle geri dönüşüm bilincinin küçük yaşlardaki yavrularımıza aşılanması büyük önem taşıyor” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.