banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım Belediyesi mahallelinin ayağına gidiyor

İlkadım Belediyesi, ‘’Belediye Mahallemizde” projesiyle ilçede bulunan mahallelerin sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, her hafta ortalama 1 mahallenin sorununu çözeceklerini belirtti.

banner269

İlkadım Belediyesi mahallelinin ayağına gidiyor

İlkadım Belediyesi, ‘’Belediye Mahallemizde” projesiyle ilçede bulunan mahallelerin sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, her hafta ortalama 1 mahallenin sorununu çözeceklerini belirtti.

19 Eylül 2019 Perşembe 19:53
İlkadım Belediyesi mahallelinin ayağına gidiyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde başlatılan , “Belediye Mahallemizde” projesi kapsamında mahallelerde bulunan vatandaşların sorunları konuşulacak. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise konuyla ilgili “Belediyeyi halkın ayağına getirdik” ifadelerini kullandı.
Proje kapsamındaki ilk durak Anadolu Mahallesi oldu.

Belediye görevlileri, mahalleye kurulan çadırda vatandaşların sorunlarını dinleyerek konuları gerekli birimlere iletti. Mahalledeki bozuk yollar, eskimiş konteynerler, büyümüş otlar, kirli yollar ve diğer sorunlar gibi birçok eksiklik konuşularak birlik içinde yapılan çalışmalarla giderildi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise birim müdürleri ile çalışmaları yerinde takip etti.

Mahalle sakinlerinden bilgi alan Demirtaş, “Çok ciddi mali sıkıntılarımız olmasına rağmen hizmete devam ediyoruz. Doğal gaz geçen mahallelerimizde çok ciddi sıkıntılar vardı. Özellikle sokak araları toz-toprak içerisindeydi. Mahalleleri tek tek ele alarak, her mahalleye toplu bir ekiple girerek yol ve diğer hizmetlerin yanı sıra sağlık taraması da yaparak tüm birimlerimizi vatandaşımızın sıkıntılarını çözmek için seferber ediyoruz. Böylece halkın belediyeye gelmesi yerine biz belediyeyi halkın ayağına getirmiş olduk. Olayları yerinde çözme adına da bu uygulamamız devam edecek. Mahalle mahalle gidiyoruz. Şu anda Anadolu Mahallesi’ndeki sorunları gideriyoruz. Bu mahalledeki 50 sokağın 15 sokağında parke taş işlerini yaptık. Diğer sokaklarda da asfalt işlemi yapıldı. Mahallede kurduğumuz çadırda sağlık ekipleri de sağlık taramalarını gerçekleştiriyor. Başka bir sorun varsa da buradaki görevli arkadaşlar dikkate alarak bizimle irtibata geçiyor” şeklinde konuştu.

SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

Çalışmalarını ilçede bulunan 61 mahallede sürdüreceklerini kaydeden Başkan Demirtaş, “Yapılan çalışmaları inceledik. Halkın yaklaşımı oldukça olumlu. Bu da bizi mutlu etti. Ortalama 1 haftada mahallelerdeki işleri bitirmeyi hedefliyoruz. İşler sadece 1 birim tarafından değil, bütün ekipler işin içine giriyor. Doğal gaz geçmeyen ara sokaklarla ilgili de Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. Komple bir çalışma yapıyoruz. Haftada 1 mahallenin sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Her mahalledeki çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. İlkadım’da 61 mahallemiz var. Kırsal mahallelerimiz de var. Hemen hemen hepsinde böyle bir çalışma yapacağız. Bunların içerisinde park-bahçe, kaldırım-imar gibi sorunlar da var. Tabii, her şeyi çözeceğiz demiyoruz ama çözülebilecekleri öncelikle çözeceğiz, çözemediklerimizi de programımıza alıp 2020 yapı-yatırım programı dahilinde çözmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu. Topyekûn bir hizmet seferberliğinin başlamasından mutlu olan vatandaşlar ise İlkadım Belediyesine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


 

Son Güncelleme: 20.09.2019 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Remzi 2019-09-21 09:12:38

Başkan hizmet götüreceksiniz tabiki. Bunu yaparken bu hizmeti götüren belediye çalışanlarında bir zahmet maaş Latin ödeyin. Bakın okullar açıldı herkesin çocuklarinin bir dünya masrafı var. 4 aydır yarım maaş. Bu ayda 4 de 1 yattı maaşlar. Elinizi vicdanına koyun. Bundan öncekilerinin oy için ise aldıkları personelin sıkıntısını bizler niye cekelim.

Misafir Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2019-09-21 18:48:31 @Remzi

heh işte bunun cevabı bundan öncekilerde. onlara gidip sorabilirsin

Beğenmedim! (1)
Avatar
... 2019-09-21 10:50:54

İki adım ötedeki sağlık ocağına gittiğimizde de zaten tansiyon ve şeker ölçümü yapıyor aile hekimlerimiz sağolsunlar

Avatar
Cemal şahin 2019-09-21 15:56:22

Kocaman çadıra yazmışlar kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılır diye:)))))aile sağlık merkezleri var birsuru ne gerek var...sırf göz boyamak için yapiorsunuz biz de yedik...

Avatar
Cemil ak 2019-09-21 16:00:48

Sağlık ekibi tansiyon ve şeker olcuyomus...sizin yaptığınızı her hastane eczane ve asm yapior zaten...safi gösteriş yapıön uz...:)))))

Avatar
Selami kurt 2019-09-21 16:05:35

Fotodaki sanırım hemşire steteskopu eşarptan kulağına nasıl takmis ve ne duyuyor acaba ::)))))komiksiniz vesselam...milleti yemeyin...