banner388

İlkadım Belediyesi "Geri dönüşüm"e devam ediyor!

İlkadım Belediyesi, çevre seferberliği oluşturmaya devam ediyor.

İlkadım Belediyesi "Geri dönüşüm"e devam ediyor!

İlkadım Belediyesi, çevre seferberliği oluşturmaya devam ediyor.

01 Kasım 2019 Cuma 23:59
İlkadım Belediyesi "Geri dönüşüm"e devam ediyor!

İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri ile toplumun bilinçlendirilmesini amaçlıyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın özellikle ilgi gösterdiğini belirttiği sıfır atık projeleri, İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr.Köksal Sarıcaoğlu öncülüğünde gelişerek devam ediyor.İlçe genelinde yönetilen projede ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Geri dönüşüm için okullarda uygulanmaya başlanacak

Projeler hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr.Köksal Sarıcaoğlu; "Kısa bir süre önce Karadeniz'de tek olma özelliğini taşıyan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi halkımızın hizmetine sunduk. Burada hem ekiplerimiz hem de vatandaşlarımızın kendi getirebildikleri elektronik, evsel, büyük hacimli ve kullanılamaz lastikler gibi birçok metaryeli toplayabiliyoruz. Bunun dışında AYPİKUT projemiz hızla devam ederken bu projemizi yakında  okullarda uygulamaya başlayacağız. Sıfır atık projesi için yoğun çalışmalarımızı devam ederken her türlü geri dönüşüm malzemesi için 444 55 06 hattı arandığı takdirde ücretsiz olarak belediyemiz tarafından alınacaktır.''dedi.

"Projeler üretmeye devam ediyoruz"

Geri dönüşüm projelerinin maliyet değil ülke ekonomisi adına büyük bir kazanç olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da özellikle okul yaşındaki evlatlarımız olmak üzere halkımızın bu konuda bilinç sahibi olması için eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ürünlerin ayrıştırılması ve dönüştürülmesi noktasında projeler üretmeye devam ediyoruz İnanıyorum ki İlkadım sıfır atıkta, geri dönüşümde ve özellikle çevre koruma bilinci açısından Türkiye'ye örnek bir ilçe olacak." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.