banner388

İlk Koronavirüs vakasından önce 7 Mart'ta belirtilerini yaşadı!

Virüsten dolayı hayatını kaybeden genç kadının 7 Mart'ta ki paylaşımı...

İlk Koronavirüs vakasından önce 7 Mart'ta belirtilerini yaşadı!

Virüsten dolayı hayatını kaybeden genç kadının 7 Mart'ta ki paylaşımı...

25 Mart 2020 Çarşamba 20:29
İlk Koronavirüs vakasından önce 7 Mart'ta belirtilerini yaşadı!

İstanbul’da özel bir hastanede çalışan Dilek Tahtalı, koronavirüsten dolayı dün hayatını kaybetti.

Genç kadının Twitter'daki paylaşımı, kendisinde ilk semptomların 7 Mart’ta görüldüğünü gösterdi. Türkiye’deki ilk resmi vaka ise 10 Mart’ta ortaya çıkmıştı.


HASTANEDE YER OLMADIĞI İÇİN...

BirGün’ün Gazetesi'nin ulaştığı eski CHP Amasya Milletvekili Topal, Tahtalı’nın 10 Mart günü rahatsızlandığını, önce Cerrahpaşa’ya, ardından ise Samatya’daki bir hastaneye başvurduğunu söylemişti. Her iki hastanede de yer olmadığı için Dilek Tahtalı’ya yatış verilmediğini belirten Topal, kendisinin devreye girerek 11 Mart’ta Türkiye Hastanesi’ne yatış sağladığını söyledi. Ramis Topal, Dilek Tahtalı’nın 16 Mart’ta tedavi gördüğü hastaneden Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini aktardı.


AİLE KARANTİNADA

Dayı Dursun Topal, hastaneye yattıktan birkaç gün sonra koronavirüs testi yapıldığını ve sonucun pozitif çıktığını söyledi. Diğer yandan Dilek Tahtalı'nın ailesinde koronavirüs şüphesi oluşunca karantinaya alınmış. Yapılan testlerde ailedede koronavirüse rastlanmamış. Ailenin 14 günlük karantina süresi yarın sona erecek.

Özel bir hastanede çalışan Dilek Tahtalı’nın virüsü nasıl kaptığı ise halıhazırda bilinmiyor.


KOAH HASTASIYDI

CHP’li eski vekil Ramis Topal, Dilek Tahtalı’nın koah hastası olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanı da dün yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren son hastalar hakkında, “Biri KOAH hastasıydı, 6'sı ileri yaştaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki ilk vakanın 10 Mart’ta tespit edildiğini ve yurtdışı temaslı olduğunu açıklamıştı. Fakat genç kadının sosyal medya paylaşımına göre semptomların 7 Mart'ta görüldüğü yönünde.

Kaynak: BirGün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal 2020-03-26 10:52:24

Tükriyede o tarihte sadece yurt dışı temaslılara test yapiliyordu.. Ustelik sağlık çalışanı acı ve trajıik..