banner388

İlk Arapça Dil Merkezi OMÜ’de Kuruldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ),ilahiyat fakülteleri arasında gerçekleştirilen bu durum ilk olma özelliğini taşıyor

İlk Arapça Dil Merkezi OMÜ’de Kuruldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ),ilahiyat fakülteleri arasında gerçekleştirilen bu durum ilk olma özelliğini taşıyor

17 Mart 2017 Cuma 15:31
İlk Arapça Dil Merkezi OMÜ’de Kuruldu

Arapça dil merkezinin açılışına katılanlar arasında Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, AİDM Koordinatörü Prof. Dr. Metin Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrencilerde yer aldı.

Amaç iletişim sorunlarında problemlerin ortadan kaldırmak

Arapça dil merkezinde 20 kişilik sınıflarda öğrenciler eğitim alırken toplamda 19 öğretim görevlisi yer alıyor. Dil merkezinde amaç,  Suriye ve farklı arap ülkelerinden gelen mültecilerle iletişim alanında yaşanılan problemlerin çözümünde ve isteyen herkese Arapça öğrenimi sunmak.

Dil bilmenin toplumsal ve eğitim hayatındaki önemine değindi

Dil bilmeden akademik hayata devam etmenin mümkün olmadığını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, eğitimde o alanın kaynaklarına ulaşmanın doğruluğundan bahsetti. Bilgiç, "Kur’an-ı Kerim’in ve İslam kaynaklarının dili olan Arapçayı bir ilahiyatçının bilmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Burası inşallah İlahiyat Fakültemizin yetiştirdiği öğrenci ve akademik kadro itibariyle onlara çok büyük bir destek oluşturacak. Samsun'da da bu dili öğrenme ihtiyacı duyan kişilere de imkanımız ölçüsünde bu kapıyı açacağız. Öğrencilerinden biri de Sayın Valim ile biz olacağız. İnşallah zaman olursa biz de Arapça öğrenmeyi düşünüyoruz" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, üniversitenin şehre yakınlaşmasından söz ederken OMÜ Rektörünü kutladı ve dil merkezini desteklenmesi gereken bir gelişim olarak yorumladı.

Son Güncelleme: 17.03.2017 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.