banner388
banner390
banner410
banner408

İlahiyat Fakültesi'nde 500 öğrenci mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi 500 öğrenci mezun oldu.

banner269

İlahiyat Fakültesi'nde 500 öğrenci mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi 500 öğrenci mezun oldu.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 18:10
İlahiyat Fakültesi'nde 500 öğrenci mezun oldu

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesinden mezun olan 500 öğrenci için tören düzenlendi. OMÜ Yaşam Merkezi önünde gerçekleşen tören İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ahmet Esad Ay’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından 4. sınıf öğrencisi Yasin Samet Kazer mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran yaptığı konuşmada, "Sevgili genç mezunlarımız, hayatta gerçek mücadelenin başlayacağı yere geldiniz. Buradan aldığınız bilgiler, sizleri mücadelenizde başarılı kılacaktır. Mezun olduktan sonra ülkenin dört bir tarafında insanımızın, toplumumuzun, gençlerimizin ve hatta insanlığımızın daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceksiniz. Sizler, insanların vicdanlarına hitap eden bir alanda çalışacaksınız. Politika, spor, çoğu zamanda sağlık ve din konuları toplumda herkesin uzman olduğu konulardır. Din konusunda sesi daha az çıkan kesimlerimiz var. Din adamlarımızın, halkımızın dini doğru şekilde öğrenmesi için seslerini daha çok çıkarması gerekiyor. Siz yeni mezun arkadaşlarımız da dini halka doğru şekilde aktarmakla yükümlüsünüz. Eğer bunu yapmazsanız, insanlar 15 Temmuz’daki gibi dinle alakası olmayan kişilerden dini öğrenmeye çalışır. Bunlardan arınmanın yolu, topluma dini doğru aktarmaktır. Bu anlamda hem mezun olan arkadaşlarımıza hem de hocalarımıza çok büyük sorumluluklar düşüyor. Sizleri bizlere emanet eden velilerinizi ve sizleri yetiştiren hocalarımızı da ayrıca kutluyorum” dedi. 

Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Dekanı Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran ve protokol üyeleri İlahiyat Fakültesi birincisi Elif Akdoğan, fakülte ikincisi Nuray Irmak ve fakülte üçüncüsü Emine Akdoğan’a hediye ve başarı belgelerini verdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.