banner388

İl Başkan Yardımcısı görevden alındı!

CHP'de kriz büyüyor. CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Nuri Cömert görevden alınırken, bu kararı basından öğrendiğini açıkladı. Cömert, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

İl Başkan Yardımcısı görevden alındı!

CHP'de kriz büyüyor. CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Nuri Cömert görevden alınırken, bu kararı basından öğrendiğini açıkladı. Cömert, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 15:21
İl Başkan Yardımcısı görevden alındı!

CHP'de kurultay krizi büyüyor. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim parti içerisine de yansıdı. CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Nuri Cömert, görevden alındığını basın yoluyla öğrendiğini açıkladı. Cömert, görevden alınma gerekçesini Muharrem İnce'den yana tavır sergilemesi olarak açıkladı.

Nuri Cömert, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Görevden alınacağımı yaklaşık 15 gün önce Samsun dışında yaşayan bir partili arkadaşım tarafından zaten öğrenmiştim. Bu da şunu gösteriyor ki; Samsun İl Başkanlığı dışarıdan alınan kararlarla dizayn edilerek Sayın İl Başkanı Mehmet Kundak tarafından yönetilmeye çalışılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi dışarıdan başkaları tarafından alınan kararlarla yönetilecek bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi ciddi ve emin adımlarla yönetilmesi gereken partidir.

Öncelikle, Sayın KUNDAK. Kongrede  seçim kazanıp gelmiş bir il başkanı değildir. Eğer örgüt ve başkan ilkeli davranacaksa kendisini il başkanı olarak seçen yönetim kurulu üyelerine seçimi hep beraber kaybettik, başarısız olduk diyerek toplantıda önce kendilerine güven tazelemeleri gerekirdi. Daha sonradan da yetersiz kalan ya da parti çalışmalarına zaman ayıramayan il başkan yardımcılarını kendisi yeniden atama yapardı. İlkeli olmak akılcı olmak ve her Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticisine bu yakışırdı.

Ayrıca yapılan yönetim kurulu toplantısında çoğunluk olmadığı halde ve benimde mazeretli olarak katılamadığım yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu karar defterine yönetim kurulu ile istişare yapılmadan tüm il başkan yardımcılarının değiştirilmesine karar verilmiştir diye yazılmış olması, söz de il başkanının, İnce'ci ekibi tasfiye etmekten başka bir şey değildir.

Hiçbir gerekçe olmadan il başkan yardımcısını görevden alınamaz. CHP Tüzüğünün 33. Maddesinin ( c ) fıkrası il başkanına böyle bir yetki tanıyor ama, hiçbir yetki kişisel keyfiyete dayandırılamaz. Tüzük ve mevzuat hükümlerine bağlı olmayan bir yetki yok CHP'de. İl Başkan Yardımcısı görevini yapmaz, (bunu belgelendirirsin) görevden alırsın ya da disiplin suçuna konu olan bir hal ve tavırda bulunursa hem görevden alırsın, hem de disipline verirsin.

Sayın Kundak, yapmış olduğu bu tavırla hem partiyi dışarıdan dizayn edenlerle hareket ettiğini, hem de değişimden yana olan il yöneticilerini açıkça hedef aldığını tescillemiştir. İl Başkanı açıkça Hukuk ihlali yapmıştır. Bu açıdan alınan karar benim açımdan yok hükmünde bir karardır. Tarafıma tebliğ edilmiş bir karar da yoktur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.