banner388

İkramiyesini alanlar çarşıya koştu 

Samsun’da emekli ikramiyelerinin yatırılmasıyla beraber çarşı-pazarda bayram hareketliliği yaşandı. 

İkramiyesini alanlar çarşıya koştu 

Samsun’da emekli ikramiyelerinin yatırılmasıyla beraber çarşı-pazarda bayram hareketliliği yaşandı. 

31 Mayıs 2019 Cuma 23:41
İkramiyesini alanlar çarşıya koştu 

Bayrama sayılı günler kala çarşı-pazarda satışlar yoğunlaştı. 4-6 Haziran arasında kutlanacak Ramazan Bayramı öncesinde yaklaşık 13,2 milyon kişiye bugün devletten ikramiye ödemeleri yapıldı. 12 milyon emekli ve hak sahibi Ramazan Bayramı ikramiyesini, kamu işçileri 13 günlük ilave tediyesini, işsizler ve kısa çalışma ödeneği verilenler de 5 Haziran'da ödenmesi gereken paralarını bugün aldılar. Piyasaya akan paranın karşılığında çarşıda hareketlilik yaşandı. İkramiyelerini alan vatandaşlar, bayramlık kıyafetlerini ve ikramlık şekerlerini aldılar. 

Bu bayram öncesinde satışların daha geçen bayramlara oranla daha iyi olduğunu söyleyen esnaf Özcan Kök, “İşlerimiz bugün itibariyle açıldı. Okulların tatile girmesiyle birlikte ve emekli ikramiyelerin yatmasıyla bir canlılık oluştu. Bayram dolayısıyla başka ülkelerde olan yurttaşlarımız da gelmeye başladı. Bütün esnafların yüzü gülüyor. Bayramlıklar 10 liradan başlıyor, 100-200 liraya kadar çıkıyor. Bu bayramda işlerimiz geçen bayramlara göre daha hareketli geçeceğe benziyor. Emeklilerin de ikramiyelerini bayram öncesinde almasının bunda büyük etkisi oldu” dedi. 

Vatandaşlar, sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen caddelerde yoğun alışveriş kalabalıkları oluşturdular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.