banner388

İkizlerini hiç göremeyen annenin feryadı

Romatizmal hastalıktan dolayı gözlerini kaybeden, 3 yıl önce kornea nakli olup ilk oğlunu 8 aylıkken görebilen 34 yaşındaki anne Cemile Kılıç’ın ameliyattan 1.5 yıl sonra tekrar dünyası karardı. Kararan dünyasında ikizlerini dünyaya getiren anne Cemile Kılıç 5 aylık olan ikizlerini hiç göremedi.

İkizlerini hiç göremeyen annenin feryadı

Romatizmal hastalıktan dolayı gözlerini kaybeden, 3 yıl önce kornea nakli olup ilk oğlunu 8 aylıkken görebilen 34 yaşındaki anne Cemile Kılıç’ın ameliyattan 1.5 yıl sonra tekrar dünyası karardı. Kararan dünyasında ikizlerini dünyaya getiren anne Cemile Kılıç 5 aylık olan ikizlerini hiç göremedi.

14 Mayıs 2017 Pazar 09:45

Samsun Haber – Romatizmal hastalıktan dolayı 13 yaşında sağ gözünü ve 7 yıl önce de sol gözünü tamamen kaybeden 13 yıllık evli Cemile Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde 3 yıl önce kendisine kornea nakli yapıldı. Nakil sonrası ameliyatının üçüncü gününde ilk oğlunu görmek isteyen Cemile Kılıç, oğlunu ilk kez 8 aylıkken görebildi.

Ameliyattan 1.5 yıl sonra gözleri yine görememeye başlayan Cemile Kılıç, ikinci kornea nakli olduktan sonra da tamamen gözlerini kaybetti. Oğlunu sadece 1.5 yıl görebilen ve şuanda gözleri görmeyen Cemile Kılıç, bu süreç içerisinde ikizlere hamile kaldı. 5 aylık olan ikizlerini de doğumundan beri hiç göremeyen anne Cemile Kılıç’ın en büyük destekçisi eşi oldu. Cemile Kılıç’ın eşi de, çocuklarının annesinin gözlerinin görememesi, 3 yaşındaki oğlu Osman Enes ile Eren ve Eray ikizlerin de 5 aylık olmasından dolayı çalışamıyor. 

Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oturan ailenin mutluluğu sadece 1.5 yıl sürdü. Annenin tek isteği çocuklarını görebilmek. 

“Nakilden 1.5 yıl sonra hayallerim yıkıldı”

Çocuklarının yüzünü göremediğini belirten anne Cemile Kılıç, “Hamileliğim boyunca ilaç kullandım. Büyük oğlum doğduktan 8 ay sonra göz nakli oldum. Oğlumu doğumundan 8 ay sonra gördüm. Ama görmem 1.5 yıl sürdür. 1.5 yıl sonra tekrar görememeye başladım. Bütün hayallerim yıkıldı. Çocuklarımın yüzünü göremiyorum. Eşim gören gözüm oldu. Ben onsuz hiç dışarıya çıkamıyorum. Tam 5 aydır ikizlerimi göremedim. Mutfaktan oturma odasına gelirken ‘oğlum önümdesin’ diye sesleniyorum. Sürekli seslerle iletişim kuruyorum” dedi.

“Eşim karton toplayarak çocuklarıma mama alabiliyor”

İkizlerden oğlu Eren’in de gözünde problem olduğunu ifade eden anne Kılıç, “İkizlerdeki Eren’in sol gözünün arkasında retina bozukluğu çıktı. Onun tedavisi de Ankara’da yapılması gerekiyor. Onu da maddiyatsızlıktan götüremiyorum. İkizlerin mamalarını bile zor alıyoruz. Eşim akşamları karton toplayıp satarak çocuklarıma mama alabiliyor. Çocukların bakımı gerçekten çok zor. Eşim olmadığı zaman her şeyimi el alışkanlığı ile yapmaya çalışıyorum. Eşim sabahları veya akşamları çocukların mamalarını yapıyor, bezlerini değiştiriyor, sobamızı yakıyor ve gece karton toplamaya çıkıyor. Bize Allah yardım ediyor. Çöp toplayarak, karton toplayarak çocuklarımızın bezlerini ve mamalarını almaya çalışıyor” diye konuştu.

“Çocuklarımı görmek istiyorum”

Son bir kez görme şansının olduğunu ama maddi imkansızlıktan ameliyat olamadığını belirten anne Kılıç, “Benim son bir görme şansım var. 5 aydır ikizlerimi göremedim. Nakil olmak için de belli bir para gerekiyor. Duyarlı ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Artık çocuklarımı görmek istiyorum. Çocuklarımın sadece seslerini duyuyorum. Çocuklarımı görmeye gelenlere çocuklarımın birbirlerine benzeyip benzemediğini soruyorum. Keşke görsem de çocuklarımın yüzlerini kendim görsem” şeklinde konuştu.


Haber: Gökhan İÇKİLLİ
Kamera: Kamil Çağatay BALCI
 

Son Güncelleme: 14.05.2017 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.