banner388

İki canlının birlikte yaptığı tek spor Samsun’da

İki canlının birlikte yaptığı tek spor olan Binicilikte Engel Atlama yarışmaları Karadeniz ve Samsun’da ilk kez yapıldı.

İki canlının birlikte yaptığı tek spor Samsun’da

İki canlının birlikte yaptığı tek spor olan Binicilikte Engel Atlama yarışmaları Karadeniz ve Samsun’da ilk kez yapıldı.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 15:07

Samsun haber - Binicilikte Engel Atlama Anadolu Ligi 7. Ayak Yarışmaları, Samsun'da yapıldı. Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Binicilik Federasyonu ve Samsun Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle Samsun Atlı Binicilik Spor Tesisleri'nde düzenlenen yarışlar, çeşitli kategorilerde yapılıyor. Organizasyona Samsun, Antalya ve Ankara'daki atlı spor kulüplerinden 27 sporcu katılıyor. Yarışları izlemeye AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır’da katıldı. Samsun’dan da 5 tane sporcu yarışlara katıldı.

 “Yarışmaların devamı gelecek”

Yarışların Samsun’da da yapılabileceğini söyleyen Antrenör ve sporcu olan İsmail Türedi, “Pahalı bir spor ama herkes bunu pahalı yapmak zorunda değil. Herkesin ekonomisine göre at sporu ile ilgili yapabileceği şeyler var. Pahalı diyerek insanları korkutmaya gerek yok. Samsunlular At Binicilik Tesisinde atlara binip hobi olarak ilgilenebilirler. Dün başlayan yarışımızda benim de bir öğrencim birincilik diğer öğrencim ise üçüncülük ödülünü aldılar. Türkiye’de bu spor Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere 3 şehirde yapılıyor. Konya, Gaziantep, Antalya ve Mersin’de de at binicilik sporu yapılmaya başladı. Samsun’da bu illerin büyüklüğüne yakın ve bu şehirde de yapılabilir. At Binicilik Sporunu icra etmek Samsun’a da yakışır. Bizde bir yarış için 10-15 sporcu çıkaracak seviyeye gelebiliriz. Samsun’un ekonomisi bu sporu yapmaya uygun bir seviyededir. Yurtdışında 150-200 senelik alt yapılar var ve biz de atlarımızı oradan alıyoruz. Bizim yarışlarımızda rekabet çok sevimlidir. Yarış öncesi ve sonrasında da sporcular olarak birbirimize hep yardım ederiz. Kazanan için hepimiz seviniriz. Yarışta güzel koşan herkes birinci sayılır. Bizim sporumuzda herkes kendisiyle yarışır. Binicilikte Engel Atlama yarışmaları Karadeniz ve Samsun’da ilk kez yapılıyor. İnşallah Samsun’da yarışmaların devamı gelecek. Binicilikte bir sürü branş var ama Türkiye’de en yaygın olanı Engel Atlamadır”  şeklinde konuştu.

“Ortaya çok güzel bir tesis çıkmış oldu”

Tesisin yapım aşamasının zorlu geçtiğini belirten Çakır, “Atlı spor Tesislerinin yapıldığı dönemde Kurupelit Belediye Başkanıydım. Bizlerin de tesisin yapılmasında ciddi katkıları oldu. Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımız tesis için burayı tercih etmişti. Tesisin yapım aşaması da zorlu geçti ama mücadelelerin sonucunda ortaya çok güzel bir tesis çıkmış oldu” dedi.

Müberra TAŞÇI/Oğuzhan YÜKSEL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-07-07 16:21:52

gidemediğim için üzgünüm :(