banner388

İhsan Şenocak O İddialar Üzerine...

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi Kurucusu İhsan Şenocak, Mustafa İslamoğlu'nun kendisi hakkındaki iddiaları sonrası harekete geçti.

İhsan Şenocak O İddialar Üzerine...

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi Kurucusu İhsan Şenocak, Mustafa İslamoğlu'nun kendisi hakkındaki iddiaları sonrası harekete geçti.

20 Ocak 2017 Cuma 11:33
İhsan Şenocak O İddialar Üzerine...
Samsun Haber - Samsun’da faaliyet gösteren İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi(İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak, yazar Mustafa İslamoğlu’nun kendisi hakkındaki iddia ve hakaretleri sonrası avukatı aracılığıyla İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek Mustafa İslamoğlu ile birlikte Hilal TV’den de şikayetçi oldu. Şenocak’ın şikayet dilekçesinde Mustafa İslamoğlu ve Hilal TV’nin, Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarını işlediği belirtildi.

NELER SÖYLEMİŞTİ?
Mustafa İslamoğlu katıldığı bir televizyon programında Samsun'da bulunan İFAM hakkında, "Samsun'da gitmişler, Diyanet İşleri Başkanlığı koca bir binayı al bunu tepe tepe kullan, IŞİD'çi yetiştir diye vermişler. Ben buradan Diyanet'e, Diyanet içindeki ehli vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; Bu adamlara bu müesseleri verdikten sonra hala bu memleketten IŞİD'e asker çıkıyor diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin? Geleceğin IŞİD'ini bugünden çıkarıyorsunuz zaten. Geleceğin IŞİD'ine yeterince yatırım yapıyorsunuz zaten" ifadelerini kullanmıştı.

Dilekçede şu ifadelere yer veriliyor:
Şüpheli Mustafa İslamoğlu, 23.12.2016 tarihinde Hilal TV isimli televizyonda yayınlanan Vahiy ve Hayat isimli programdaki konuşmasında müvekkile hakaret etmiştir. Ayrıca konuşma içeriğinin bir kısmı halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu oluşturmaktadır. Program Hilal Tv isimli televizyon kanalından yayınlanmış, program kayıtları ise halen www.hilaltv.org ve www.youtube.com adreslerinde yayınlanmaya devam etmektedir.

KABUL EDİLEBİLİR HİÇ BİR YANI YOK
1)Şüpheli Mustafa İslamoğlu Müvekkil Hakkında Çok Ağır Hakaretlerde Bulunmuştur;
Şüphelinin 23.12.2016 tarihli konuşmasının yer aldığı kaydın 44. dakikası itibari ile ‘Allah Rasulü’ne yapılmış iftiraları yapanlara iade etmek yerine onları savunmak da ne oluyor? yani peygamber suçlanırsa suçlansın, peygambere kir ve pislik atılırsa atılsın. tek buhariye laf edilmesin, tek müslime laf edilmesin. niye? “buhari çökerse islam çöker.” diyor Allah’tan korkmazın biri. kuldan utanmazın biri.  ondan sonra da olanca ahlaksızlığı yapıyor, milletin önüne bunu ilahiyatçı diye çıkarıyorlar. bu Allah’tan korkmaza Samsun’da gitmişler, diyanet koca bir binayı “al bunu tepe tepe kullan. işidci yetiştir.” diye vermişler. buradan diyanete, diyanet içinde ehl-i vicdan varsa çağrı yapıyorum: bu adamlara bu müesseseleri verdikten sonra hala “bu memleketten işid’e asker çıkıyor” diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin! geleceği işidini bugünden yetiştiriyorsunuz zaten. yeterince yatırım yapıyorsunuz geleceğin işidine. ’ şeklinde beyanda bulunarak müvekkile hakaret dolu sözler sarfetmiştir. Suça konu yayının yer aldığı CD dilekçe ekindedir. (Ek 1 ) Şüpheli bu sözlerinde müvekkile hakaret etmekle birlikte bu günlerde İslam dünyasının en büyük sorunu haline gelmiş olan DAEŞ terör örgütüne eleman yetiştirmekle itham etmektedir. Şüphelinin müvekkil aleyhinde söylediği bu sözlerin kabul edilebilir hiçbir yanı olmadığı gibi hakaret suçunun tüm unsurları oluşmuş durumdadır.
Müvekkil halen Samsunda bulunan Aşıkkutlu Eğitim Merkezinde eğitim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Dilekçe ekinde sunduğumuz 20054585-900-11 sayı ve 12.01.2017 tarihli kurum görev belgesinde bu durum görülmektedir. (Ek 2 ) Şüphelinin isim vermeden ‘bu Allah’tan korkmaza Samsun’da gitmişler, diyanet koca bir binayı “al bunu tepe tepe kullan. işidci yetiştir. ’ sözleri ile müvekkilin halen görev yaptığı Aşıkkutlu Eğitim Merkezi ve müvekkili kastetmektedir. Şüphelinin ‘ Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz ’, ‘ ahlaksızlık yapıyor ’ sözleri ile müvekkile hakaret etmiştir.
Dilekçe ekinde sunulan CD de youtube.com sitesinde 24.04.2016 tarihinde yayınlanmış olan ‘ Mustafa İslamoğlu’ndan İhsan Şenocak’a Cevap ’ başlıklı video bulunmaktadır. Bu videoda müvekkilin ‘ Buhari çökerse İslam çöker ’ şeklindeki beyanları şüpheli tarafından eleştirilmektedir. Müvekkil hakkında şüpheli tarafından(2:48) ‘ zavallı ’ ifadesi kullanılarak hakaret suçu işlenmektedir. Ayrıca bu video 23.12.2016 tarihli konuşmada kastedilen kişinin müvekkil İhsan Şenocak olduğunu ispatlamaktadır. En vahim olanı ise şüphelinin, müvekkile DAEŞ terör örgütüne terörist yetiştiriyor şeklindeki beyanlarıdır. Şüphelinin hakaret ve ithamları müvekkilin saygınlığını rencide etmek kastı ile yapılmıştır. Söz konusu yayınlar halen Hilaltv.org adresinde ve youtube.com adresinde yayınlanmaktadır. Bu nedenle şüpheli Mustafa İslamoğlu’nun yanı sıra Hilal TV yetkilileri, hilaltv.org internet sitesi yetkilileri de aynı suçu işlemektedirler.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK 
Kaldı ki müvekkil İhsan Şenocak, yaptığı tüm vaazlarında DAEŞ terör örgütünün İslam’a vatanımıza ve gençlere çok ciddi zararlar verdiğini belirtmiştir. Müvekkil birçok konuşmasında İslam dinini insanlara öğreterek DAEŞ ve benzeri örgütler ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtmiştir.. (https://www.youtube.com/watch?v=qC-urArmPTo , https://www.youtube.com/watch?v=AyPlPXMS4Bw  ) Tüm bu hususlar bilinmesine rağmen şüpheli tarafından bir televizyon programında, müvekkil için ‘işidci yetiştiriyor’ şeklinde gerçek dışı ve infial uyandıracak şekilde açıklama yapmış olması açık bir suçtur. Bu nedenlerle şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılmaları gerekmektedir.

2)Şüphelinin Beyanları Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçunu Oluşturmaktadır;
Şüpheli Mustafa İslamoğlu’nun konuşmalarında müvekkilin DAEŞ terör örgütüne eleman yetiştirdiği, İmam Hatip Liseleri’nin ve İlahiyat müfredatının da DAEŞ terör örgütüne eleman yetiştirilmesine zemin hazırladığı defaten dile getirilmektedir. Öncelikle şüphelinin bu mesajlarının şu açıdan irdelenmesi gerekmektedir. Ülkemizin yurtiçinde ve yurtdışında birçok terör örgütü ile mücadele verdiği, büyük şehirlerde masum vatandaşlarımıza karşı kalleşçe terör eylemleri yapıldığı ve bu eylemler üzerinden radikal misyoner grupların neredeyse ‘her sakallı DAEŞ üyesidir’ , ‘ İslami eğitim kurumları gericidir, DAEŞ destekçisidir ’ algısı yaratmak adına faaliyet gösterdiği bir süreçten geçmekteyiz. Yaşam tarzları üzerinden şekilcilik yapmak sureti ile masum vatandaşlarımızın terör örgütü üyesi gibi gösterilmesi terör örgütlerinin amacına hizmet etmektir. Tam da bu ortamda müvekkilin ve bir kısım devlet kurumlarının ‘ işidci yetiştiriyor ’ denilerek hedef gösterilmiş olması Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu oluşturmaktadır.
Şüpheli konuşmasında ‘bu Allah’tan korkmaza Samsun’da gitmişler, diyanet koca bir binayı “al bunu tepe tepe kullan. işidci yetiştir.’ şeklinde beyanda bulunmuştur. Şüpheli bu beyanlarında Diyanet’in DAEŞ terör örgütüne eleman yetiştirmek için yer tahsis ettiğini ve müvekkilin de tahsis edilen bu yerde DAEŞ’e terörist yetiştirdiğini beyan etmektedir. İslami sohbetler yapan ve bu konuda ehil olduğunu düşünen herkesin harici DAEŞ terör örgütünün İslam ile ilgisinin bulunmadığını kesin ve net bir şekilde ifade etmesi gerektiğini düşündüğümüz bu günlerde; şüpheli Mustafa İslamoğlu’nun devlet kurumlarını ve müvekkili DAEŞ’e terörist yetiştirmekle itham etmesi halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçunun tüm unsurlarını taşımaktadır.  Suç unsurlarını taşıyan bu konuşmayı yayınlayan Hilal TV yetkililerinin, hilaltv.org internet sitesi yetkililerinin ve şüpheli Mustafa İslamoğlu hakkında gerekli tahkikatın yapılması ve cezalandırılması gerekmektedir. Şüpheliler ile uzlaşmak istemiyoruz.
 Yukarıda açıklanan nedenlerle şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını ve cezalandırılmalarını saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim.

Kaynak: Akasyam.com
Son Güncelleme: 21.01.2017 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-01-20 14:54:56

Özellikle seçiyorlar bu adamların isim-soyisimlerini Ahmet Türk-Mustafa İslamoğlu örnekleri