banner388
banner390
banner410
banner408

İçişleri Bakan Yardımcısı trafik denetimine katıldı

Kurban Bayramı öncesinde trafik denetimlerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, denetimlerle birlikte ülke genelinde trafik kazalarının düştüğünü söyledi.

banner269

İçişleri Bakan Yardımcısı trafik denetimine katıldı

Kurban Bayramı öncesinde trafik denetimlerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, denetimlerle birlikte ülke genelinde trafik kazalarının düştüğünü söyledi.

30 Temmuz 2020 Perşembe 20:21
İçişleri Bakan Yardımcısı trafik denetimine katıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,  Sinop’ta trafik denetimlerine katıldı.

Sinop-Samsun yolu arasında trafik denetimi gerçekleştiren polis ekipleri, bayram öncesinde olabilecek kazaları önlemek için birçok noktada radar ile kontrol sağlayarak denetim gerçekleştirdi. Sürücülere uyarılarda bulunan ekipler, emniyet kemeri ve hız kuralları hakkında da bilgilendirme yaptı.

Trafik denetimlerinin ardından açıklama yapan Çataklı, “Trafik kazalarında yapılan araştırmalar insan faktörünün yüzde 90 civarında önemli olduğunu gösteriyor. O sebeple biz İçişleri Bakanlığı olarak mevzuatta yapılan değişikliklerin yanı sıra son dönemde birçok kampanya da yürüterek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yolda hep birlikteyiz, hatalı sürücüye kırmızı düdük, öncelik yayanın öncelik hayatın gibi birçok kampanyalar yaptık. Bu kampanyalar ile toplumun her kesiminden başta çocuklarımız, evlatlarımızdan olmak üzere destek almaya da çalıştık. Bunların olumlu sonuçlarını da gördük. 2015'ten 2019’a kadar can kayıplarını kıyasladığımız zaman yüzde 27’lik bir azalma olduğunu görüyoruz. Bu da ümit verici bir şey. İşte bu düşüşü sürdürebilmek, keşke hiç olmasa ama en azından olabildiğince azaltabilmek için bu kayıtları bir gayretin içerisindeyiz. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun da talimatlarıyla 162 bin civarında personelimiz Kurban Bayramı’nda görev yapacak. Bunun yanı sıra Sayın Bakanımız da farklı güzergahlarda denetimlere katılacak. Burada özellikle bu bayramda üzerinde durulması gereken birkaç husus var. Bizim de bakanlık olarak dikkat etmeye çalıştığımız, insan faktörü önemli bu bayramda özellikle şerit ihlalleri, cep telefonlarının sürüş esnasında kullanılmaması, aşırı sürate dikkat edilmesi, özellikle uzun mesafelerde araç kullanacak kişilerin 10 dakika için bile olsa mola verip dinlenmeleri, uykulu ve yorgun şekilde araç kullanmamaları önemli” dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.