banner388

İbrahim Şahin: Rusça dil okulu açılsın

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Biz Rusça bilmiyoruz, oraya gitmiyoruz, onlar Türkçe bilmiyor , buraya gelmiyor. Defalarca söyledik bizim Rusça temelli bir lise açmamız gerekiyor çünkü bir iletişim dili olmalı" dedi.

İbrahim Şahin: Rusça dil okulu açılsın

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Biz Rusça bilmiyoruz, oraya gitmiyoruz, onlar Türkçe bilmiyor , buraya gelmiyor. Defalarca söyledik bizim Rusça temelli bir lise açmamız gerekiyor çünkü bir iletişim dili olmalı" dedi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 09:42
İbrahim Şahin: Rusça dil okulu açılsın

Samsun haber - Samsun'da özel bir otelde düzenlenen Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) ‘Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi’nin toplantısına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan toplantının ardından Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi’nde çalışan Dilara Arlı sunum yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı Temel Uzlu "Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi yaklaşık 15 Temmuzdan itibaren  devam eden bir proje. Turizmle ilgili yatırım alanlarının ihtiyacı olan ara eleman açığını kapatmaya yönelik çok iyi hazırlanmış ve çok iyi yürütülmüş bu projenin faydaların ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz. Pek çok mezun olan arkadaşlarımız görevlerine başladılar. Emeği geçen Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve projede katkı sunan bütün değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise,  "Ben de gurur duydum. 243 kişi kursa katılmış. 34 kişi ise şimdiden işe yerleşmiş. 410 bin Euro'luk bir eğitim olmuş. Bu işe devam etmemiz lazım. Sayın Valimizin girişimi ile başlayan Rusça ve İngilizce eğitimine devam etmemiz lazım. Özellikle Rusçayı çok az bilen var. Ruslar de çok enteresan İngilizce bilmiyorlar. Dolayısıyla karşı komşumuzdan gelenlerle iletişim kurmakta zorluk çekiyoruz. Bu ara elemanlarımızın onları misafir edecek ölçekteki Rusçayı öğrenme konusundaki çalışmalarını bundan sonra da devam ettirmemiz gerekir diye düşünüyorum" şeklinde ifade etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'de turizmin önemine dikkat çekerek, "Bu tarz toplantılar zaman, zaman bazı olayların masaya yatırılması, eleştirilmesi, toparlanmasına vesile oluyor. Öncelikle bu projenin içinde olan arkadaşlarımızı, bu projeyi büyütmek adına ciddi bir çaba sarf etmelerinden dolayı yürekten kutluyorum. Samsun’da bu tarz faaliyetlerin sayısını artırmamız gerekiyor. Proje üretme konusunda ilgili arkadaşlarımızın daha aktif olmasını ısrarla rica ediyorum. 


Değerli arkadaşlar sıkça kullandığım bir şey var, biz Rusya Federasyonu ve onun etkisi altındaki yerleri ihmal ediyoruz. Karşımızda, hemen yanı başımızda 350 milyon insan Rusça konuşuyor ama Samsun’da Rusça bilen insan sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Mutlak suretle İngilizce ile beraber Rusçayı da öğrenmemiz gerekiyor. Biz bir dil biliyoruz diye hava atıyoruz, bizim en ez dört dil bilmemiz gerekiyor. Onun için mutlaka bizim bakış tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bizim bu dil konusunda ısrar etmemizin arka planında turizm var. Biz Rusça bilmiyoruz, oraya gitmiyoruz, onlar Türkçe bilmiyor , buraya gelmiyor. Defalarca söyledik bizim Rusça temelli bir lise açmamız gerekiyor çünkü bir iletişim dili olmalı.  Türkiye’de temel sorun istihdam, eğer biz insanlara yeterince istihdam sağlarsak terör biter.  İşi olan insan hiç daha çıkar mı, onun için bu konulara bizim özel önem vermemiz gerekiyor. 


Değerli arkadaşlar Samsun inanılmaz güzel bir şehir, ayrıca burası büyük şehrin bütün imkanlarını barındırıyor ama küçük şehir konforu var. Böyle bir kenti bizim değerlendirmemiz gerekiyor. Sosyal medyayı bizim aktif kullanmamız gerekiyor.Gün içerisinde yediklerimizi, içtiklerimizi paylaşmak yerine Samsun’un güzelliklerini paylaşalım. İnternetin arama motoruna insanlar 'Samsun' kelimesini girdiklerinde şehrimizin tüm güzelliklerini görsünler. Bizim hem sanal, hem reel ortamda şehrimizi anlatmamız gerekiyor. Arkadaşlar bu güzelim kentimizi mutlaka birlikte ayağa kaldırılması, bu şehre daha fazla insanın gelmesi, bu şehirde daha fazla insanın misafir olarak kalmasının yolu, yöntemi çok iyi bir tanıtımdan geçiyor. Tanıdığınız, tanımadığınız kim varsa buraya davet edin.
 

Emeği geçen herkesi, hem SAMTAB’ı, hem bu projede görev alan arkadaşları yürekten kutluyorum. İnşallah bu tarz projelerin sayısal olarak artarak şehrimize katkı sağlamasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" diye ifade etti.

Projenin kapanış toplantısına ayrıca, "Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Zennube Albayrak, SAMTAB, İl Mahalli İdareler ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Hayri Şen, ilçe belediye başkanları,otel işletmecileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.