banner388
banner390
banner410
banner408

İbrahim Şahin: İnternette Samsun yazınca üç beş tane fotoğraf çıkıyor

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "İnternette girip Samsun yazdığınızda üç beş tane fotoğraf çıkıyor. Ama Paris yazdığınızda yüzbinlerce fotoğraf görürsünüz" dedi.

banner269

İbrahim Şahin: İnternette Samsun yazınca üç beş tane fotoğraf çıkıyor

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "İnternette girip Samsun yazdığınızda üç beş tane fotoğraf çıkıyor. Ama Paris yazdığınızda yüzbinlerce fotoğraf görürsünüz" dedi.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 11:10
İbrahim Şahin: İnternette Samsun yazınca üç beş tane fotoğraf çıkıyor

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesinde Omtel otel'de OMÜ Danışma Kurulu 1'inci Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin'de katıldı. Toplantıda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, “Bu toplantı üniversite danışma kurulumuzun ilk resmi toplantısıdır. Bu kurul üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olabilecek sonuçların ortaya çıkmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Gündemin belirlenmesi ve toplantının yapılmasıyla ilgili sekretarya işlerini üniversite rektörlüğümüz gerçekleştirecektir. Katılımınızla bizlere güç verdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. 


Rektör Bilgiç'in konuşmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Vedat Keleş ‘Samsun Arkeoloji ve Kültürel Mirası Hakkında Bilinenler ve Beklentiler’, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş‘Turizmde Yeni Eğilimler Kapsamında Samsun’, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Oktay ‘Değişen Kent Bağlamında Samsun ve Kent Kimliği’, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker ise ‘Uzlaşma Kamusuna Ait Estetik Bağlam olarak Kent Kavramları ve Kent İmgeleri’ konulu bir sunum yapıldı.


Sunumların ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi;


"Değerli Arkadaşlar, Biz Samsun'unun tanıtımı için bir tanıtım filmiyle, bir diziyle, bir belgeselle değil, onlarcasını yapmamız gerekiyor. Çünkü biz televizyoncuların inancı vardır. İmaj her şeydir. Başka bir ifade ile marka her şeydir. Bizim Samsun'la ilgili bunları yapmamız gerekiyor. Gerçekten Samsun güzel bir şehir. Arkadaşlar yapılması gereken bir çok iş var. Onun içinde kenti her şeye rağmen eleştirin ama hakkını da teslim edin. Yapılan yatırımları da görmezden gelmeyin. İnternete girip Samsun yazdığınızda üç beş tane fotoğraf çıkıyor. Ama Paris yazdığınızda yüzbinlerce fotoğraf görürsünüz. 


 
Bizim üniversitemizin burada devreye girerek Samsun'la ilgili çokça fotoğraf çekip internete atmasını sağlamamız gerekiyor. Biz eğer Samsun’u tanıtacaksak sosyal medyayı en iyi şekilde kullanmamız gerekir. Sanal ortamda biz yoksak istediğiniz kadar uğraşın çok verimli bir sonuca ulaşamazsınınz. Şehrimizde 18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları için on bin sporcu, spor adamı ve gazeteciler gelecek diye övünüyoruz. Buradan giderken ne götürecekler. Bizim magnet üretmemiz gerekiyor, hediyelik eşya, ahşap ve mekanik objeler üretmemiz gerekiyor. Onun için bu konuda üniversitedeki düşünürlerin, fikir üretebilecek arkadaşların bize katkı sağlaması gerekiyor. Bu konularla ilgili turizmi öncelleyen bir zihinsel çalışma yapmamız gerekiyor.  


 
Samsun Milli Mücadele'nin başladığı şehirdir. Meşale şehridir. 2019’u 100. Yıl dolayısıyla bizim çok görkemli kutlamamız gerekiyor. Diğer taraftan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı 2023 tarihleri bizim için önemlidir. Bu toplantının kamunun, yerel yönetimlerin ve üniversitenin birlikte şehri ayağa kaldıracağı bir noktaya taşımasını arzu ediyorum. Üniversitemizin hem şehirde, hem ülkemizde, hem dünyada ön sıralarda yer almasını sağlayacak bir takım atraksiyonlara ve çabalara girmemiz gerekiyor. Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştiririz. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2017-05-10 14:57:04

çekip gösterin rezaleti.mahfettiniz koca şehri utanmadan parisin fotosu varmiş...herşey tamamda bir foto eksik..yazıklar olsun be