banner388

Hz. Mevlana Atakum’da anıldı

Tasavvuf akımının öncülerinden olan Mevlana 744. Vuslat yıldönümünde Atakum’da anıldı.

Hz. Mevlana Atakum’da anıldı

Tasavvuf akımının öncülerinden olan Mevlana 744. Vuslat yıldönümünde Atakum’da anıldı.

10 Aralık 2017 Pazar 21:22
Hz. Mevlana Atakum’da anıldı

Samsun Haber - Hazreti Mevlana 744. Vuslat yıldönümünde Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. Atakum Sanat Merkezinde düzenlenen programın konuğu İbrahim Sadri oldu. Programda açılış konuşması yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak son iki ayda kültürel faaliyetleri daha da arttırdık. Burada anlamlı bir gece için toplandık. Son zamanlarda dünya genelinde insanlık dışı olaylar yaşanıyor. Hz. Mevlana bütün insanlığa yol gösteren, bütün insanlığın kardeş olduğunu ve ilahı aşkını beyan eden bir düşünürdü. Mevlana'yı anlamanın dünyada insanlığın huzura varacağı en büyük mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz. İnsanlık Hz. Mevlana'yı yeterince kavrayamamış. Mevlana'nın dile getirdiği fikirler idrak edilseydi bugün dünyada kan ve göz yaşı olmazdı" dedi.

  Başkan Taşçı'nın konuşmasından sonra sahneye çıkan İbrahim Sadri, Hz. Mevlana'yı Mevlana konulu şiirlerle anlattı. İbrahim Sadri'nin sunumuyla Hz. Mevlana'yı dinleyen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Şiir aralarında Samsun'la ilgili düşüncelerini paylaşan Sadri, Atakum sahilinin Türkiye'nin en güzel sahillerinden biri olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AtakumMevlanaIbrahim Sadri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.