banner388

 Huzurun formülü sağlıklı beslenme 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’de (OMÜ) sağlık konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan  Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Huzurun kaynağı sağlıklı beslenme” dedi.

 Huzurun formülü sağlıklı beslenme 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’de (OMÜ) sağlık konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan  Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Huzurun kaynağı sağlıklı beslenme” dedi.

19 Nisan 2018 Perşembe 19:36
 Huzurun formülü sağlıklı beslenme 

Samsun Haber-Samsun OMÜ Tarım Topluluğunca ‘Sağlıklı Beslenmeden Huzurlu Olunmaz’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen hayatından biraz bahsettikten sonra konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen konuşmasında, “Hayatımızda hangi sorunun cevabını ararsak hayatımızın kalitesi ona göre değişir. Tüm çabalarımız hayatta aslında huzurlu bir hayat içindir. Bütün arayışlarımız aslında bir huzur arayışıdır. Peki, huzuru nasıl yakalarız? Huzurun en önemli aktörü aslında sağlıklı beslenmedir. Bu anlamda ziraat bir koruyucu hekimliktir. Bizim gıdalarımız sağlıklı beslenmek için şarttır. Ama bilinmelidir ki gıdalar ilaç değildir. Gıdaları ilaç niyetine değil, sağlıklı beslenmek için kullanmalıyız” dedi.

CEVİZİ DAHA SIK KULLANMALIYIZ

Prof. Dr. Şen, cevizin mutfaklarda daha sık kullanılması gerektiğini belirterek, “Bugünkü sağlıklı beslenme üzerine yaptığım konuşmada daha çok cevizin faydalarını sizinle paylaşacağım. Ceviz çok daha iyi anlaşılsın ve mutfağımızda daha çok yer alsın istiyorum. Cevizin nasıl kullanıldığı çok önemlidir ki biz cevizi çoğu zaman baklavada kullanıyoruz. Bu en kötü kullanım şeklidir. Çünkü aslolan besinin yapısını bozmadan tüketmektir” ifadelerini kullandı.

CEVİZİN İÇİNDE İHTİYACIMIZ OLAN TÜM VİTAMİNLER VAR

 Prof. Dr. Şen, cevizin içinde organizmamıza lazım olan tüm vitaminlerin barındğını vurgulayarak, “Ceviz, en sağlıklı sert kabuklu meyvedir. Antik Roma’da Jovis Glans yani Jüpiter’in meyvesi olarak bilinir. Ceviz, Batı kaynaklarında ‘royal nut’tur yani büyük ceviz, muhteşem ceviz, krallara yaraşır ceviz anlamına gelir. Ceviz, zihin ve beden sağlığına faydalı olduğu gibi uzun yaşam açısından da önemli bir meyvedir. Çünkü ceviz çok bol lif oranı içerir, aynı zamanda çok büyük bir protein kaynağıdır. Organizmanın ihtiyaç duyduğu tüm vitaminler cevizde bulunur. Özellikle B1, B6, B9, E bazında çok zengindir. Ayrıca da çok önemli bir Omega 3 deposudur. Tansiyon, şeker düzensizliklerinde ve cilt sağlığında da önemli bir destektir” diye konuştu.

REKTÖR BİLGİÇ’TEN SERTİFİKA 

Prof. Dr. Şen konuşmalarını bitirdikten sonra Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten adının yazılı olduğu fidan sertifikasını aldı.
Rektör Bilgiç, Prof. Dr. Şen’in bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederek, “Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen üniversite camiasında çok değerli katkıları olan ve yetiştirdiği öğrencilerin birçoğu etkin bir konumda bulunan saygıdeğer bir hocamız ve ne mutlu ki hâlâ yılmadan öğretmeye ve öğrenmeye devam ediyor” sözcüklerini kullandı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci, Atatürk Kültür Merkezinde yapılan konferasna katıldılar.

Son Güncelleme: 19.04.2018 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-20 17:36:11

Sayın Şen asgari ücretin günlük 53,54 tl ama bir kilo ceviziçinin 80-120tl aralığında satıldığını biliyor muydunuz?