banner388

Hollanda’nın Korkusu İstanbul Yapımı Devam Eden 3. Havalimanı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Hollanda’nın Türkiye’ye iç dünyalarını yansıttıklarını ve yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hollanda’yı korkuttuğunu söyledi.

Hollanda’nın Korkusu İstanbul Yapımı Devam Eden 3. Havalimanı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Hollanda’nın Türkiye’ye iç dünyalarını yansıttıklarını ve yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hollanda’yı korkuttuğunu söyledi.

18 Mart 2017 Cumartesi 17:05
Hollanda’nın Korkusu İstanbul Yapımı Devam Eden 3. Havalimanı

Samsun HaberEmperyalizmin Türkiye’nin büyümesini istemediğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Hollanda’da son dönemlerde ortaya konan eylemler ve yine Hollandalı bir yöneticinin ortaya koyduğu ifade ile iç dünyalarını bize yansıttı. 3. Havalimanının yapılması kendilerini bitireceği korkusunu yaşıyorlar. Gerçekten emperyalizm Türkiye’nin büyümesini bir şekilde istemiyor. Çünkü biz büyüdüğümüzde kendi pastaları daralacak” dedi.

Bazı mazlum ülkeler Osmanlıyı hayal ediyor

Osmanlı Devletinin hiçbir zaman Batılılar gibi sömürge oluşturmadığını ifade eden Vali Şahin, “Bizim güzel yanımız var. Hiçbir zaman Osmanlı Devleti ‘imparatorluk’ diye ifade ediliyor ama emperyal bakış açısına gitmedi. Hiçbir zaman Batılılar gibi sömürge oluşturmadı. İngilizler malum Hindistan’a gitti, 70 yıl kaldı. Sadece maddi kaynaklarını sömürmekle kalmadı, dilini de sömürdü. Hindistan’ın şuanda resmi dili İngilizce’dir. 10 yılda, 1 milyar 100 milyon insana İngilizce öğrettiler. Başka işlerle uğraşmasınlar diye, logaritma cetvelini ezberlettiler. Ama aynı millet, Balkanlarda hem kendi dilini, hem kendi dinini müsaade etti ve onlar yine ayrılırken belki kendilerine yarışır bir şekilde bu ülkeye, bu millete tekme atıp döndüler. Fakat üzerinden 100 yıl geçmeden pişmanlıklarını yüzüne yansıttılar ve bazı mazlum ülkeler Osmanlıyı hayal ediyor” diye konuştu.

Bu ülke için müstahdemlik yapmaya hazırız

Genç bir Türkiye Cumhuriyeti ile yola çıkmış durumdayız. İnanılmaz bir mücadele içerisindeyiz. Tabi bu ülke insanı bütün olumsuzlukların üzerinden gelecektir. 15 Temmuz’da başaramadıklarını ekonomik vurgularla, ekonomik patlatmalarla, ekonomi ile ilgili elinde olan enstrümanları kullanarak bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Ama ne yapsalar nafile. Bu aziz millet eğer canını ortaya koyabiliyorsa, bu tarz mücadelelerin üzerinden gelecek. Onun için el birliği ile gönül birliği ile bu mücadelenin içerisinde olursak, biz inşallah 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında bu ülke ekonomide ilk 10’a girecek ülkeler arasında olacaktır. Tek mücadelemiz bu ve bu bayrağı daha yücelere, daha yükseklere dikmek adına şehitlikse şehitlik, gazilikse gazilik, müstahdemlikse bu ülke için müstahdemlik yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum”

Son Güncelleme: 18.03.2017 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.