banner388

Hollanda’dan Samsun’a yardım eli

Hollanda’da yaşayan hayırsever Türk vatandaşlarının toplamış olduğu 76 akülü araç bugün Canik Belediyesinin düzenlediği etkinlik ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Hollanda’dan Samsun’a yardım eli

Hollanda’da yaşayan hayırsever Türk vatandaşlarının toplamış olduğu 76 akülü araç bugün Canik Belediyesinin düzenlediği etkinlik ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

15 Mayıs 2018 Salı 18:25

Samsun haberHollanda’da yaşayan hayırsever Türk vatandaşlarının toplamış olduğu 76 akülü araç bugün Canik Belediyesinin düzenlediği etkinlik ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Hollanda’da yaşayan ve oradaki hayırseverlerden akülü araçları toplayan Aydoğan Olgun ve Murat Şahin’de etkinliğe katıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in açılışını yaptığı etkinliğe Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Tekin Balcı, MUSİAD Başkanı Haluk Tan ve Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’da katıldı. Tek tek engelli vatandaşları gezip onlarla sohbet eden Başkan Genç, bundan sonra sosyal hayata girebileceklerini vurguladı.

“İhtiyacı olup da akülü arabası olmayan kalmayacak”

Akülü araçların yanı sıra Kudüs’te yaşanan olumsuz gelişmelerden de bahseden Başkan Genç, “Engelli insanlarımız engelsiz bir şekilde ulaşmak istedikleri yere ulaşacakları araç ve gereçlerin dağıtımı etkinliğindeyiz. Bugün bir sevincimiz var. Yavrularımızın ve insanların ulaşamadıkları yerlere rahatça ulaşabilecekleri bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. 76 tane akülü aracımızın bugün dağıtımını yapacağız. Hollanda’da ki işadamı arkadaşlarımızın tamamına teşekkür çok ediyoruz. Akülü arabalar için Hollanda’da ki hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getirdiği için Aydoğan Olgun ve Murat Şahin kardeşlerimize de ayrı bir teşekkürümüz var. İhtiyacı olup da akülü arabası olmayan kalmayacak. Engelli arkadaşlarımızı konutlardan çıkaracak bir akülü araca ihtiyaçları vardı” dedi.

“Allah onları kahretsin”

Kudüs’ün  insanlığın sorunu olduğuna değinen Başkan Genç, “Çünkü Kudüs bütün insanların ve inanışların çıktığı yerdir. Kudüs’te Hristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik vardır. Bütün dinlerin çıktığı toprağın adıdır. Siyonis İsrail’in Filistinli kadın, çocuk ve insanlara saldırarak 2 bine aşkın insanların katledilmesini lanetliyoruz. Allah onları kahretsin” dedi.

“Etkinliğin yerine ulaştığını düşünüyorum”

Yapılan etkinliğin yerine ulaştığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Akülü araçlarla ilgili hem Canik Belediyemizin hem de bizim daha öncede çalışmalarımız vardı. Hollanda yaşayan hayırsever vatandaşlarımız tarafından yine orada kullanan insanlardan akülü araçları topluyorlar. Akülü aracı veren her kişi kendi ismini yazıyor ve verilen kişi ile de bağlantı kuruyor. Biz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak verilecek aileleri tespit ettik. İhtiyaç sahipleri arasında en fazla ihtiyacı olan kişiyi seçiyoruz. Yapılan etkinliğin yerine ulaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

“Samsun’da olmadan da Samsun’a neler yapılabileceklerini gösterdiler”

Hollanda’da yaşayan hayırseverlerin uzakta dahi olsalar katkı sağladıklarını söyleyen MUSİAD Başkanı Haluk Tan, “Canik Belediyesi aynı zamanda Hollanda’da ki işadamlarımızın bu organizasyonların içerisindeydi. Samsun’da olmadan da Samsun’a neler yapılabileceklerini göstermiş oldular. İlk önce onlara teşekkür ediyorum. Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Olduğunda değil gördüğümüzde yardım etmenin önemli olduğu bir atmosferdir” şeklinde ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL

Son Güncelleme: 16.05.2018 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-05-15 18:34:54

Gavurun parası değerli tabii. Ne var bunda 200 Euro’ya alınıyor. 200liraya aldığımızı düşünelim. Lafı bile olmaz.

Misafir Avatar
Lütfen 2018-05-15 20:36:16 @Cemal

Aklın yok fikrin var ; hiç olmasa daha mı iyi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Samsu 2018-05-15 21:15:52

Hepsinden Allah razı olsun
Demek ki hollandada iyi insanlarda var.
Türkler oraya insanlık götürmüş.