banner388

Hollanda ve Almanya'ya Kınama

Samsun ile Bitlis’in “kardeş şehir” olmasını kapsayan maddeyi kabul eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Almanya ve Hollanda’nın Türk bakanlara karşı tutumlarını da kınadı. 

Hollanda ve Almanya'ya Kınama

Samsun ile Bitlis’in “kardeş şehir” olmasını kapsayan maddeyi kabul eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Almanya ve Hollanda’nın Türk bakanlara karşı tutumlarını da kınadı. 

14 Mart 2017 Salı 16:26
Hollanda ve Almanya'ya Kınama

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 6. Birleşiminin 1. Oturumuna ait toplantı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. İlgili komisyonlardan meclise havale edilen 40 gündem maddesinin tamamı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Maddeler arasında yer alan Samsun ile Bitlis’in kardeşi şehir olması teklifi de meclisten geçti. 

Meclisten Almanya ve Hollanda’ya kınama

Gündem maddelerinden sonra söz alan Turan Çakır, son zamanlarda Avrupa’da Türk bakanlara uygulanan politikalara tepki göstererek, “Ülkemiz bir referanduma gitmektedir. Yaklaşık 1 ay kaldı. Evet verecek olanla da hayır diyecek olanlar da yurt içinde demokratik olarak sesini duyurabiliyor. Bugüne kadar sorun olmadı. Son birkaç gündür Avrupa’da yaşayan 5 milyona yakın insanımıza oralarda da propaganda yapılmaya çalışılıyor. Bazı ülkelerde yapılıyor. Kendilerini demokrasinin bekçisi olarak nitelendiren Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti bakanlarına izin verilmiyor. Bir bakanımıza uçuş izni verilmedi bir bakanımıza da Türk elçiliğine girme izni verilmedi. Bunu şahsım, meclis üyesi arkadaşlarım ve Samsun halkı adına kınıyorum” dedi.


Meclis üyesinden hava kirliliğine dikkat sunumu

Maddelerin onaylanmasından sonra söz alan CHP Tekkeköy Meclis Üyesi Tansu Çıkış, kendi çektiği fotoğraflar ve videolar ile Samsun’da yaşanan hava kirliliği hakkında meclis üyelerine sunum yaptı. Samsun’un havasının zaman zaman çok kirlendiğini iddia eden Çıkış, yetkilileri ve vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Meclis Başkanvekili Turan Çakır, hassasiyetinden dolayı meclis üyesine teşekkür ederek belediye olarak çevre kirliliği konusunda çok duyarlı olduklarını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün de bu konuda hassas olduğunu söyledi.
Bir sonraki meclis toplantısının 10 Nisan Pazartesi yapılmasına kararlaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.