banner388

"Hizmet var, ulaşım yok"

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde 2018 Mali Yılı Bütçesi görüşmelerinde Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz’ün konuşması damgasını vurdu. Akyüz, yapılan hizmetlerin iyi olduğunu fakat ulaşım konusunda vatandaşı sıkıntıya soktuğunu söyledi.

"Hizmet var, ulaşım yok"

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde 2018 Mali Yılı Bütçesi görüşmelerinde Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz’ün konuşması damgasını vurdu. Akyüz, yapılan hizmetlerin iyi olduğunu fakat ulaşım konusunda vatandaşı sıkıntıya soktuğunu söyledi.

09 Kasım 2017 Perşembe 19:58
"Hizmet var, ulaşım yok"

Samsun Haber Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Kasım ayı 20. Birleşimi 1. Oturumunun komisyonu Büyükşehir Belediye Hizmet binasında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapılan komisyon toplantısında ilk olarak Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı performans programı ile Büyükşehir Belediye, SASKİ ve ilçelerin 2018 mali yılı bütçeleri görüşüldü.

“BÜYÜKŞEHİR’İN 2016 YILI BORCU 1 MİLYAR 170 MİLYON TL’DİR”

Bütçe görüşmelerinden önce söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı sonu itibariyle borcu 1 milyar 170 milyon TL’dir. SASKİ ile birlikte borçları ise 1 milyar 700 milyon TL’dir. 2018 yılı gelirlerine baktığımızda 720 milyon TL gelir var ama 80 milyon da borçlanma var. Bu tablo ile bu işi sürdürmek mümkün değil. Biz bu görev süremizin sonunda milyarlık borçlar devredeceğimi söylemiştim ama görev süremiz dolmadan milyarları yakaladık. Sınırlı imkanlarla sınırsız ihtiyaçları çözmek mümkün değil. Dolayısıyla harcama konusunda biraz daha dikkatli olmak zorundayız. İcraat konusunda Yusuf Ziya Yılmaz’ın eleştirilecek yanı yok ama borçlanma konusunda ya frene basmak zorundayız ya da belediyenin gelir kaynaklarını arttırmak zorundayız. Bu böyle gitmez” dedi.

“HİZMET VAR, ULAŞIM YOK”

Ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz, “Büyükşehir Belediye Başkanı görev süresi boyunca sahil bandını Terme sınırından 19 Mayıs sınırına kadar yaşanabilir, görüntü, estetik, peyzaj konusunda güzel yaptı. Bunun dışında da Samsun’un arka yüzü var. Sanayi esnafı adamlar orada feryat ediyorlar. Onlar ‘biz sanayinin etrafının kaldırılmasına karşı değiliz. Kaldırılmasını bizde istiyoruz ama ne olur bize sanayi yeri gösterin’ diyorlar. Samsun’un terminale ihtiyacı vardı ve Ankara Karayoluna yapıldı. Ama oraya ulaşım ile ilgili sorunu kimin çözmesini bekliyoruz. Yan taraftaki Ordu Belediyesi’nin mi, Sinop Belediyesi’nin mi? Bunu buradaki meclis üyeleri çözmek zorundaydık. ‘Ben hizmeti oraya getiririm. Sen oraya nasıl ulaşırsın beni ilgilendirmez’ mantığı ile terminalde gece hiçbir bayan veya erkek otobüs firmaların servisi olmadan şehir merkezine gelemiyor. Eğitim Araştırma Hastanesi’ne taksi veya otobüsten başka gece ulaşımı yok. Sebze Meyve hali yapıldı ulaşımı yok. Balık hali yapıldı, denizden uzak, etrafı tel örgülerle örülü. Biz bu sorunları çözmeyeceksek, bu vatandaşları bu sorunun içerisine dahil etmeyeceksek, onların bu hizmeti alırken en üst düzeyde hizmetten faydalanmasını biz düzenlemeyeceksek başka hangi kuruma gidecekler. Kimden yardım isteyecekler. Burada 3 yıldır meclis üyesiyim. Büyükşehire kim şikayetiyle geldiyse, sorunu çözmek yerine ya bağırarak, ya mahkemeye göndererek ya da kural tanımayarak sonucu beklemeden ya da istediğimiz gibi yaparak. Büyükşehir Belediye Meclisini bürokratlar mı yönetiyor yoksa Samsun halkının temsilcileri mi yönetiyor” diye konuştu.

Yapılan hizmette vatandaşın düşünülmesi gerektiğini ifade eden Akyüz, “Hizmeti yaparken maddiyatı yerine koyduğunuz zaman maneviyatı da koyun. İstiklal caddesini güzel yaptınız. Estetik kattınız ama dükkanlar boşaldı. Samsun’un en fazla iş yapan yerlerken, şimdi bugün Iraklıların, Suriyelilerin caddesi haline geldi. Eğer biz İstiklal caddesindeki esnaf mağdur ediliyorsa, vatandaşı Canik ilçesindeki AVM’ye mahkum edilmeyecek. Gazi caddesi trafiğe kapatılıp, Bulvar AVM’nin ticaretinin arttırılmasına yönelik vatandaşa zulüm edilmeyecek. Siz sebze halini, balık halini, toptancı gıda halini taşımanız doğrudur ama şehrin göbeğinde yabancı sermayeye bizi alışveriş yapmak zorunda bırakıyorsunuz. Bir şehrin büyükşehir belediye başkanı o şehrin babasıdır. Baba da çocuklarının, ailelerinin zararlarını hiçbir zaman düşünmez. Önce atlet sonra gömlek giyilir. Dolayısıyla kendi esnafının ticaretini, fiziki konumunu en uygun şekilde nasıl yapabilirimi düşünür. Daha sonra dışarıdan gelecek yatırımcılara buradan yer açabilir” şeklide konuştu.

BURASI MİLLETİN KÜRSÜSÜ

Akyüz’ün konuşmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Burası milletin kürsüsü. Mecliste siyasi kimliklerimizi ön plana çıkarmadan Samsun halkının daha çok faydalanabileceği, Samsun halkının yaşam kalitesinin ve standardını yukarıya çekecek olan söylemlerde bulunmaya çalışıyoruz. Sizin baktığınız boyutta veya vatandaşın baktığı boyutta sıkıntılar olabilir. Bizler ve belediye başkanı bunu çözmek için vardır. Vatandaşa eziyet etmek için değil, hayatı güzelleştirmek için varız. İstiklal caddesi geçmişte ticaretin merkezi gibiydi. Gelişen şartlarda ticaretin şeklide değişiyor. Şehirlerde değişiyor. İstiklal caddesi estetik açısından güzel oldu. Ticaret açısından sıkıntılı oldu mu, oldu. Bizde artık yeni gelişen şartlara uymamız gerekiyor”

HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 10.11.2017 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kılıç 2017-11-09 20:53:42

Meclis Sizin Kürsünüzse,Basında Bizim kürsümüz,Öyle ya seçilmişler seçenlerin
hakkını korumuyorsa,insanların kazandığı yargı kararları senelerce uygulanmıyor
sa,bahçelerine el koyulup bar oluyorsa dahi.Gözünü sevdiğimin basını iyiki var
Allah basına güç kudret versinki,yıllarca yakarışlarımızı haykırışlarımızı dumayan
lara duyursunki,Atakum adnan menderes bulvarı boyu kayırılıp kollanan işgalci
işyerleri meydan bizim diyemesinler,

Avatar
Samsunlu 2017-11-09 22:07:59

Özellikle otogarın taşındığı yer incelense çok kişinin başı yanar ; en ölü yere otogarı yapıp vatandaşa zülum edildi. Yine birileri iyi zengin edildi. Balık halinin yeri Samsun’un balıkla ilişkisi gibi aynı ...

Avatar
bünyamin 2017-11-09 20:55:23

ATAKUM SAHİLİ BOYU HİZMETTE YOK,OLSAYDI VATANDAŞ İŞLETMELERE
TESLİM EDİLMEZDİ.

Avatar
hasan ay 2017-11-10 08:51:02

sayın meclis üyesinin eleştirilerine sonuna kadar katılıyorum samsuna yapılan yatırımlar orta ve dar gelirliler için değil genelde zenginler içindir alt gelir grupları bu hizmetlerin sadece kıyısından köşesinden faydalanabilir

Avatar
Adnan 2017-11-10 10:22:32

13 yıldır siyasette aktif görev alan beyefendi yaptığın bir eser ya da vatandaş lehine uygulamaya koyduğun kendine ait bir projen varsa söyle de o kürsüde hakkı ile oturduğunu kabul edelim, başkanlık yaptığın kurupelit ayna gibi ortada söze gerek varmı.........

Avatar
kale55 2017-11-10 11:04:02

Bir sene önce Derecik Mezarlığına çeşme yapıldı. Lütfen açılsın artık.

Avatar
erkek 2017-11-10 09:40:02

gülsan sanayisi çirkin görünüyorunüyorda
eski sanayi SAMSUN VİZYONUNU mu temsil ediyor?
neden aynı anda gülsan ve eski sanayiyinin haklarını vermeyi düşünmüyorsunuz da rant ı çağrıştıran hareket tarzı izliyorsunuz.

Avatar
samsun lu 2017-11-10 11:58:14

Sayın Bağımsız üye arkadaş size teşekkür ediyorum .aynı sorunları yaşıyoruz menfaat çıkarcıları bu durumu görmezler belki ağa babaları konuşursalar gücenirler diye karşı cıkmazlar ilçe hatlarını da gündeme alsanız iyi olur .çıkara gelince vezirköprü nün en hücra köşeside mahalle,Kavak'ın mahalle ulaşıma gelince ilçeler arabaları giremez bu nasıl bir uygulama inşAllah başkanda diğer başkanlar gibi olurda insanlar rahatlar diye düşünüyorum.