banner388
banner390
banner410
banner408

Her yıl sigaradan 6 milyon kişi ölüyor

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, her yıl 6 milyon insanın sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

banner269

Her yıl sigaradan 6 milyon kişi ölüyor

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, her yıl 6 milyon insanın sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:54
Her yıl sigaradan 6 milyon kişi ölüyor

Samsun haber - Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Sigara'nın tehlikesine dikkat çeken Kasapoğlu, "Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenidir ve dünya çapında her 10 yetişkinden birinin ölümünden sorumludur. Küresel tütün salgını her yıl yaklaşık 600 bini pasif içici olan 6 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır" dedi.

KORKUNÇ RAKAM

Her yıl 6 milyon insanın tütün kullanımından dolayı hayatını kaybettiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenidir ve dünya çapında her 10 yetişkinden birinin ölümünden sorumludur. Küresel tütün salgını her yıl yaklaşık 600 bini pasif içici olan 6 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Eğer harekete geçilmezse bu salgın 2030 yılına kadar yüzde 80’inden fazlası düşük ve orta gelir düzeyinde olan ülkelerde yaşayan 8 milyon kişinin ölümüne neden olacaktır. Ülkemizde ise her yıl 100 bin dolayında kişi tütün kullanımının yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir ve bu sayının 2030 yılında 240 bine ulaşacağı tahmin edilmektedir" diye konuştu.

TÜTÜN TEHDİTTİR

Tütünün gelişme için tehdit oldğunu belirten Kasapoğlu, "Tütün kullanımının, sağlık maliyetlerini artırması ve üretkenliği azaltması gibi sebeplerle yoksulluğu arttırarak ulusal ekonomilerde büyük mali kayıplara yol açması sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2017 yılı 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü teması 'Tütün, Gelişme İçin Bir Tehdit' olarak belirlenmiştir. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve onlara temiz hava sağlamak amacıyla herkesi dumansız hava sahasını desteklemeye davet ediyor, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniklerine bekliyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.