banner388

Helikopterle Nakledildi

Akut karaciğer yetmezliği yaşayan 5 aylık bebek helikopter ambulans aracılığıyla sevk edildi

Helikopterle Nakledildi

Akut karaciğer yetmezliği yaşayan 5 aylık bebek helikopter ambulans aracılığıyla sevk edildi

18 Ocak 2017 Çarşamba 14:13
Helikopterle Nakledildi

 
Samsun Haber-  İnsan sağlığı herşeyden daha önemli. Sağlık çalışanları ve personelide bu konuda bir hayli dikkatli ve hayat kurtarmak adına atılan adımlarda oldukça güçlü. Sağlık alanında gerekli olan her müdahalenin anında yapılmasının öneminden yola çıkılarak hizmet vermeye çalışan sağlık ekipleri yine bir önemli hasta için seferber oldu. Bu sefer yardıma gittikleri kişi henüz dünyaya yeni gelen 5 aylık Hiranur adlı bebek. 

 Henüz 5 aylıkken akut karaciğer yetmezliği teşhisi konulan küçük Hiranur Çolak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Yapılan incelemeler sonucu organ nakli gerektiği anlaşıldı.  Karaciğer nakli gereken  hasta için hastane yönetimince seferber olundu. Nakil nedeniyle Malatya İnönü Üniversitesine gitmesi kararlaştırıldı.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı 112 Acil Ambulans Servisinde hizmet veren ambulans helikopterle akut karaciğer yetmezliği yaşayan küçük Hiranur Çolak önce Sivas’a oradan da yine ambulans helikopter aracılığıyla Malatya’ya götürüldü.

 
 
 

Son Güncelleme: 18.01.2017 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.