banner388

Hayvan yetiştiricilerine kayıt uyarısı

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvan yetiştiricilerinin, tüm hayvanlarını 31 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadar kayıt altına alması ve güncelleme yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Hayvan yetiştiricilerine kayıt uyarısı

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvan yetiştiricilerinin, tüm hayvanlarını 31 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadar kayıt altına alması ve güncelleme yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

16 Aralık 2017 Cumartesi 18:14
Hayvan yetiştiricilerine kayıt uyarısı

Samsun Haber - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 19.09.2017 tarihli yazısı gereği, her yaştaki koyun ve keçi türü hayvanların kayıt altına alınması ve güncellenme yapılması amacıyla koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescilli İzlenmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 2017’nin Nisan ayında yayımlamıştı.

Ceza uygulanacak

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; 2017 yılının sonuna kadar yetiştiricilerimizin işletmelerinde bulunan hayvanların güncellenmesi için; işletmedeki kayıtlarını TÜRKVET kayıtları ile uyumlu hale getirmeleri, herhangi bir nedenle gerekli bildirimleri süresinde yapmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların doğum, hareket, kesim ve ölüm gibi bilgilerin bildirim süresine bakılmaksızın 31 Aralık 2017 tarihine kadar güncellenmesi gerekmektedir. Yetiştiricilerimiz, düşen büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpelerinin numaralarını tespit ederek ilçe müdürlüklerimizden talep edebilirler. Destekleme işlemlerinde hak kaybı yaşanmaması ve 31 Aralık 2017 tarihinden itibaren cezai işlemle karşılaşmamaları için güncelleme çalışmalarının aksatılmadan yapılması gerekmektedir” bilgisi yapıldı.

Hayvan hırsızlıklara karşı da önemli...

Kurumdan edinilen bilgiye göre; hayvan yetiştiricilerinin, tüm hayvanlarını 31 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadar kayıt altına almaları ve güncelleme yapmaları gerekiyor. Bu işlemleri yapmayan yetiştiriciler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Samsun’un İlkadım İlçesinde büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Tokur, işlemlerin hayvan hırsızlıkları açısından da çok öneli olduğuna dikkat çekerek, “Bizim geçim kaynağımız hayvancılık. Diğer hayvan yetiştiriciliği yapan arkadaşlara da tavsiyem bu işlemleri zamanında yapalım. Hem ceza yemeyelim hem de malımızı güvence altına alalım” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 18.12.2017 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.