banner388

Hayati Hoca’dan çocuklara ders niteliğinde bir konferans

Samsun Maarif Hareketinin projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelen Doç. Dr. Hayati Akbaş, kendi yaşamından verdiği örneklerle bir nevi başarının da formülünü vermiş oldu.

Hayati Hoca’dan çocuklara ders niteliğinde bir konferans

Samsun Maarif Hareketinin projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelen Doç. Dr. Hayati Akbaş, kendi yaşamından verdiği örneklerle bir nevi başarının da formülünü vermiş oldu.

07 Aralık 2017 Perşembe 17:29

Samsun haber -  Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, Orhan Gencebay Ortaokulu’nda “Samsun Maarif Hareketi Projesi” Akademik Başarıyı arttırma kriteri ve “Kariyer Günleri” kapsamında meslek seçimi, meslekte ilerleme, yerleşme, girişimcilik, başarı, kendine ve ülkeye nasıl faydalı olunur konulu seminer verdi.


Ocak 1963 yılında Yozgat ilinin Aydoğan köyünde doğan Doç. Dr. Akbaş, “Benim köyümde elektrik, su yoktu ve çatılı bir ev dahi yoktu. Suyu, herkes gibi köyün uzağındaki pınardan sıraya girerek alırdık. Babam askerden geldikten sonra annem bu köyde yaşayamayız dedi. Babamın cebindeki 50 lira para ile Yozgat’tan Ankara’ya taşındık. Ankara’da bir akrabamızın evinin altında bulunan bir odalı bodrum katına yerleştik. Ülke olarak zaten yoksulluk ve yokluk içerisindeydik ama biz de onun en alt tabakasındaydık. Hepimizin hayatında önemli kişiler vardır. Babaannem benim hayatımda önemli bir yer taşıyordu. Benim doktor olma hikayem de orada başladı. Babaannem sigara içerdi ve bu yüzden sık sık hastalanırdı. Ben daha 5 yaşlarımdayken babaanneme ‘Büyüyeceğim doktor olup seni iyileştireceğim’ derdim. O günün koşullarında babamın sigortalı, resmi bir işi yoktu. Babam Ulus Meydanında durur ve insanların gelip ona iş yaptırmasını beklermiş. Babam akşam eve geç geldiğinde sevinirdik, çünkü bu onun o gün çalışmış, para kazanmış olduğunu gösterirdi.” şeklinde konuştu.


“9 yaşıma kadar okula gidemedim”


9 yaşıma kadar okula gidemedim diyen Akbaş, “Kayıt için okula gittiğimiz de nüfus kağıdım yoktu. Nüfus kağıdımın çıkması için babamın işten çıkıp Yozgat’ın Aydoğan ilçesine gidip bir yazı alması gerekiyordu. Babam gidemediği için okula yazılamadım. Ben 9 yaşıma kadar okula gidemedim” dedi. 


 “Başarının peşinden koşun ve o duyguyu yakalayın”


Okullar tatil olduğu zaman her yaz Ankara Sitelerde ağaç oymacılığı işinde çalışıp ailesine katkıda bulunduğunu söyleyen Akbaş, “Doktor olmak istiyordum ama kazanamazsan diye ailemden habersiz Endüstri Meslek Lisesi’ne yazıldım. Fakat sınav sabahı annem hastalandığı için sınava giremedim. Mecburen düz liseye gittim. Üniversite sınavından sonra inşaatta çalışmaya gittim. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığımı gazeteden öğrendim. Şu anda ise FBM Tıp Merkezi’mize dünyanın her yerinden hastalarımız geliyor. Her zaman başarının peşinden koşun ve o duyguyu yakalayın” dedi.


Öğrencilere altın öğüt


Son olarak öğrencilere başarmak için 3 adımın önemli olduğundan bahseden Akbaş, “Birincisi hayal kurun. İkincisi kurduğunuz hayale inanın. Üçüncü olarak da hayalinizi gerçekleştirmek için çok çalışın” dedi.

Haber: Müberra Taşçı

Son Güncelleme: 08.12.2017 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.