banner388

Havza en büyük hizmeti görüyor

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan ve en eski yerleşim yerlerinden olan Çelikalan ile Çakıralan Mahalleleri, en büyük belediye hizmetlerini görüyor.

Havza en büyük hizmeti görüyor

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan ve en eski yerleşim yerlerinden olan Çelikalan ile Çakıralan Mahalleleri, en büyük belediye hizmetlerini görüyor.

02 Kasım 2017 Perşembe 15:45
Havza en büyük hizmeti görüyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar köylerde tüm sorunları çözmek için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Havza ilçesinin en eski köylerinden olan 206 yıllık Çelikalan ile 177 yıllık Çakıralan Mahallelerinde yol, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları yapılıyor.

"SAVAŞLARA YOĞUN KATILIM"

1811 yılında kurulan Çelikalan, Kurtuluş Savaşı'nda çevre köyleri işgal eden düşmanların buraya girememesinden geliyor. Kurulduğu dönemde yüksek nüfus oranı savaşlara katılım oranının fazla olması nedeniyle azaldı. İlçe merkezine 41 kilometre uzaklıkta olan Çelikalan'da 2012 sayımlarına göre 100 hanede 523 kişi yaşıyor.

Çelikalan Muhtarı Mustafa Yavuz yatırımdan memnun kaldıklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özel idare dönemiyle kıyaslanamayacak hizmetler yaptı. Daha önce özel idareden bir şey istediğimizde gerçekleşmiyordu. Hatta biz kendi imkânlarımızda kilit taş döşemiştik. Senelerdir yol sorunu yaşadık. Köyümün giriş çıkışlarını beton yol yaparak bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Mahalle içiyle ilgili de müracaat ettik. Önümüzdeki sene yapılacak. Bunun dışında hiçbir eksiğimiz yok. Emeği geçenlere minnettarız” dedi.

"580 VATANDAŞ YAŞIYOR"


İlçenin diğer eski mahallesi olan Çakıralan ise 1840-1860 yılları arasında kuruldu. İlçe merkezine 28 kilometre uzakta olan köyde bulunan 75 hanede 580 vatandaş ikamet ediyor. Göç alan tek köy olan Çakıralan’da yoğun tarım ve hayvancılık yapılıyor. 

Havza Muhtarlar Dernek Başkanı ve Çakıralan Muhtarı Ahmet Çavdar ise "Okulumun 1 kilometrelik yolu betonla kaplandı. Camimizin etrafı yapıldı, köyümün giriş çıkışlarına sıcak asfalt döküldü. Trafomuz patlamıştı. SASKİ ile ilgili bir sorundu. Su kesildi. Aynı gün trafomu alıp getirdiler. Başka bir hatta arıza olmuş onu da yaptılar. 24 saatte çözdüler. Özel idare dönemine kalsaydı belki 20-25 gün bekleyecektik. Bunlar kolay hizmetler değil. Bir suyumuz patlıyor, Havza’dan kepçe geliyor, mahalleli elini bile sürmeden sorun çözülüyor. Su bağlanıyor. Eksiklerimiz var. Zamanı geldiğince yapılacaktır. Ama halkımızın sıkıntılı bir yaşantısı kalmadı. Hizmette aksama yok. Su desek her musluktan akıyor. Belediyelerimizin hizmetleri bizi gururlandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’dan Allah razı olsun. Daha önce de ziyaret edip plaket vermiştik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2017-11-02 15:54:01

Darısı Vezirköprü nün köylerine

Avatar
Vatanperver 2017-11-02 20:41:18

Fotoyu çeken de tam yakalamış tümülüse (kral mezarı)denk getirmiş esas tarih kokan yer orası

Avatar
Nami 2017-11-02 23:31:45

Samsun hava ilcesinden saygilar ben yilda bir kere memlekete gidiyorum ama gitime bin pusman oluyorum yol yok su yok havza beledoyesi ilgilen miyor oy zamani gelgim mi bin nasiyat veriyorla icrata geldimi sifirlar ayricada vezirköpru belediyesi de ayni