banner388

Havza Belediye Başkanı: ''Meclis ilk defa HSYK’ya üye seçecek''

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili ziyaretlerde bulundu

Havza Belediye Başkanı: ''Meclis ilk defa HSYK’ya üye seçecek''

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili ziyaretlerde bulundu

16 Mart 2017 Perşembe 10:13
Havza Belediye Başkanı:  ''Meclis ilk defa HSYK’ya üye seçecek''

Samsun HaberReferandum kapsamında gerçekleştirilen mahalle ziyaretlerinde Esenbey, Doğançayır, Meryemdere, Orhaniye ve Beyören Mahallelerinde vatandaş ziyaretleri yapıldı

Meclis HSYK’ya üye seçecek

16 Nisan günü yapılacak olan anayasa değişikliğinde meclisin daha da güçleneceği belirtildi. Kanunların meclis kontrolünde olacağını dile getiren Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, meclisin ilk defa HSYK’ya üye seçmesini önemli bir gelişme olarak niteledi.

Halkın iradesi daha güçlü temsil edilecek

Murat İkiz, halkın iradesinin daha etkin bir şekilde temsil edilebileceğini ifade ederek birilerinin bu tüm bu gelişmelerden rahatsızlıklar duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi özgürlük alanlarını genişletecek

Havza Ak Parti ilçe Başkanı Sebahattin Özdemir ise gelecek yıllarda bir daha darbe olaylarının ya da teşebbüslerinin yaşanmaması adına evet dediklerini dile getirdi. Getirilecek olan cumhurbaşkanlığı sisteminin özgürlük alanlarını da genişleteceğini aktardı
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.