banner388

Hastaneye gidecekler dikkat! Sistem değişti

Hastanelerde yeni dönem başlıyor. Artık aile hekimi sevk etmediği taktirde hastanelere gidilemeyecek. 

Hastaneye gidecekler dikkat! Sistem değişti

Hastanelerde yeni dönem başlıyor. Artık aile hekimi sevk etmediği taktirde hastanelere gidilemeyecek. 

02 Nisan 2018 Pazartesi 11:08
Hastaneye gidecekler dikkat! Sistem değişti

Hastanelerde son dönemde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir sistem getiriliyor. Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan konu ile ilgili olarak, "Sağlıkta hizmetleri verilirken yaşanan yoğunluk ve bu yoğunluğun getirdiği bir yığın sorunlarla ilgili çözüm yolu arayışlarında Samsun Tabip Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz “sevk zincirinin” uygulanması ısrarımız nihayet bir karşılık bulmuştur" dedi.

Samsun Tabip Odası'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlıkta hizmetleri verilirken yaşanan yoğunluk ve bu yoğunluğun getirdiği bir yığın sorunlarla ilgili çözüm yolu arayışlarında Samsun Tabip Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz “sevk zincirinin” uygulanması ısrarımız nihayet bir karşılık bulmuştur.

Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki en büyük problemlerden biri olan aşırı hasta yoğunluğunu azaltmak için harekete geçmiş, acil durumlar veya kronik hastalıklar hariç, aile hekimine başvurmadan hastaneye gidilmemesi için çalışma başlatmıştır.

Bu kapsamda, bir şikayeti olan vatandaş önce Aile Hekimine görünecek, eğer doktor gerek görürse, hastasını hastaneye yönlendirecektir.

Bu yöntem ile hem hastaneler daha verimli çalışacak, sağlık hizmet kalitesi artacak, hem de sağlık için harcanan maliyetler düşürülecektir. Diğer taraftan sağlıkta şiddetin, hastanelerdeki yoğunluğa bağlı olan nedenlerinin önüne de bir ölçüde geçilmiş olacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğrultusunda sevk zinciri uygulaması için Bartın, Malatya, Edirne ve İstanbul’un Silivri ilçesi olmak üzere 4 pilot il belirlenmiş, ilerleyen aşamalarda altyapı çalışmalarıyla birlikte bu uygulamanın tüm ülkede yaygınlaştırılacağı ifade edilmiştir.

Sağlıkta Dönüşüm Programının olmazsa olmazı olan sevk zincirinin uygulanmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu bu çalışmayı memnuniyetle karşıladığımızı, desteklediğimizi ve uygulamanın sonuçlarının Türkiye sağlık ortamına olumlu katkılar sunacağını tekrar ifade etmek istiyoruz."

Son Güncelleme: 03.04.2018 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
canikli hasan 2018-04-02 11:58:50

bu kesinlikle yürümez sağlık acağına gidecem kayıt parası sonra hastaneye git tekrar kayıt parası insanlar oradan oraya dolaşacakmı saçma çok

Avatar
Serpil Özaylar 2018-04-02 13:24:43

Aile hekimi herhastaliktan anlamıyor bir hastanelerdeki yoğunluk bu sefer sağlık ocaklarinda yığılmaya sebep olacak öyle yapacağınıza her ilçeye ilçenin büyüklüğünde devlet hastaneleri acın özel hastanelere zaten parası olan gidebiliyor. Nüfus gittikçe cogaliyor..3 çocuk beş çocuk yapın diyenler bunun gelecekteki olumsuz getirilerini dusunebiliyormu acaba düşüncesizce yapılan herşey gelecekte katlanarak fazlasıyla milletimden çıkıyor..ister hastalık olarak.
Üster insan gibi insan yetiştirme olarak nesillerimize etkiliyor.ondan sonra açlık ve sefaletle görüşürüz bir elli yıl sonra..

Avatar
Yuksel 2018-04-02 14:12:14

Bu defada aile hekimlerinde yoğunluk olmayacakmı

Avatar
Genç Mustafa 2018-04-02 15:02:59

Vatandaşının zehirli katkı maddeleri içeren gıdaları tüketmesini önlemezsen daha çoook dolar taşar o hastaneler.Gıdalardaki katkı maddeleri acilen yasaklanmalı, hastalıkların önüne geçilmedlidir.

Avatar
Nihat 2018-04-02 11:15:49

Eee bu seferde millet saglik ocagina dolacak hastane gibi isleyecek kucucuk yerler

Avatar
dudu 2018-04-02 11:22:26

Milletin cebindeki parayı nasıl çalarim
Aile hekimine git arti muayene ücreti aile hekiminin yönlendirdiği branşa muayane ucretiii ohhh böyle iyi bence aile hekimliğini kapatın gitsin akşama kadar boş boş oturuyorlar

Avatar
Arzu Açıkgöz. 2018-04-02 15:29:09

Aile hekimlerindeki kalabalık ne olacak bu sefer.Ayrica bazen aile hekimleri anlamayabiliyor .

Avatar
Hakan 2018-04-02 16:47:30

Saglık ocagının bukadar insanı kaldıra bilecek ne personeli nede buna uygun yeri var...ve Saglık ocagına ayrı muayene ücreti devamında hastaneye muayene ücreti...Bir şey yapmaya çalışıyorlar ama ne yapmaya çalıştıkları konusunda fikirleri olmadıgı kesin...İlkokul 1. sınıftaki bir ögrencide bile bu düşünce olmaz nasıl bu mevkiye gelip böyle düşüncelere sahipler şaşıyorum dogrusu.. Yazık.