banner388
banner390
banner410
banner408

Hastane yönetiminden o iddialar ile ilgili açıklama

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yönetimi, Iraklı bebeğin rehin tutulduğu iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

banner269

Hastane yönetiminden o iddialar ile ilgili açıklama

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yönetimi, Iraklı bebeğin rehin tutulduğu iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

30 Ekim 2017 Pazartesi 16:52
Hastane yönetiminden o iddialar ile ilgili açıklama

Samsun Haber - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yeni doğan Iraklı bir bebeğin 8-9 gün hastanede rehin tutulduğu iddiaları ile ilgili hastane yönetiminden açıklama geldi. Hastane yönetiminden alınan bilgiye göre 19 Ekim 2017 tarihinde pasaportuyla kadın doğum servisine başvuran 41 haftalık gebeliği olan Iraklı anne, 20 Ekim tarihinde sezeryanla bebeğini doğurdu.

Bebek sarılık tedavi görmüş

Mülteci kimliği olmayan hastalara yapılan işlemlerin tümünün ücrete tabi olduğunu belirten yetkili, 23 Ekim tarihinde taburcu edilen anne, 785 TL ücret ödedi. Kan uyuşmazlığı nedeniyle sarılık olan bebek, 8-9 gün boyunca hastanede tedavi gördü.

Fatura düşürülmedi

Yapılan açıklamada 4101 TL'lik faturanın bebeğin tedavi masrafı olduğu, çocuğa uygulanan tedavinin dökümlerinin ellerinde olduğu, rehin tutma gibi bir durumun olmadığı, Cumartesi günü bebeğin taburcu olduğu ve ailenin tercümanla birlikte hastaneye geldiği, faturayı 1500 TL'ye düşürme gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtildi.

10 taksit yapıldı

Ailenin kimliksiz hasta olduğunu, bu yüzden de genel sağlık sigortasından yararlanamadığını belirten yetkili, parayı ödemeleri gerektiğini söyledi. Hastane çalışanlarının aileye ödeme kolaylığı sağladıkları halde ailenin bu tutarı da ödeyemeyeceklerini söylemesi üzerine yasalar gereği aileyle bir taahhütname imzalandığını ve fatura bedelini 10 takside böldüklerini belirten yetkili, babanın imzaladığı taahhütname sonrasında bebeğin gönderildiğini söyledi.

Anne misafirhanesinde kalmayı talep etmedi

Hastanelerinde 12-13 yataklı ücretsiz anne misafirhanelerinin olduğunu, ancak annenin evinin hastaneye yakın olması nedeniyle misafirhanede kalmayı talep etmediğini belirten yetkili, annnenin bebeğin taburcu olacağı günden bir gün önce bebekle uyumu eğitimi olması nedeniyle 1 gece anne misafirhanesinde kaldığını ve herhangi bir ücret talep edilmediğini belirtti.

Sorun tercümandan kaynaklı olabilir

Hastaneden yapılan açıklamada taahhütname imzalandıktan sonra ailenin bebeğini alıp gittiği, rehin alma gibi bir durumun söz konusu olmadığı, artık böyle şeylerin kalmadığı, sorunun tercümandan kaynaklı olabileceği belirtildi.

Kimlik çıkartıldığı takdirde borç silinecek

Yapılan açıklamada ayrıca hastane olarak aileye, bebeğin doğum belgesi ile birlikte göç idaresine gitmeleri, göç idaresinin bebeğe kimlik çıkarttığı zaman 90 gün süreli geçmişe dönük herhangi bir para ödemeyecekleri tavsiyesinde bulunulduğu, Suriyeli hastalarda tüm masrafın devlet tarafından karşılandığı, ancak Iraklı hastalarda kimlik zorunluluğu olduğu, bebeğe kimlik çıkartıldığı takdirde bebeğin mülteci statüsüne geçeceğini ve ailenin de 4101 TL'lik faturayı ödemesine gerek kalmayacağını belirtildi.

Son Güncelleme: 30.10.2017 18:29
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2017-10-30 18:12:56

Başhekim doğruları söylemiş helal olsun

Avatar
Ibrahim 2017-10-31 09:49:13

Demekki biz türk vatandaşı olarak aynı duruma düşsek bizi rehin alacaklar ama irak li veya suriyeliysen elini kolunu sallaya sallaya cikabuleceksin türk olmak böyle mi oluyor kendi vatandaşını başkalarından daha mı üstün tutmak oluyor atalarımız bunu görse biz boşa canımızı vermişiz dicekler çanakkale de trablus da bu devlet bizim torunlarimiza böyle mi sahip cikiyor dicekler

Avatar
Kaya 2017-10-31 10:19:38

Iraklı suriyeli ???

Avatar
GÜLDEN 2017-10-31 10:25:36

valla bn o misafırhanede kaldım. mukemmel tertemız bıyer.. yemegın suyun herseyın bedava.. kalsaydı hastanede cocugunu da görmus olur du .. maddı kısmından dolayı bısey dıyemem hasta yatıslarında cıkıslarındakı proseduru bılmem ama anne ve bebek acıcınsan mukemmel bı calısma yapılmış mısafırhane var .kalsaydı keşke orda.