banner388
banner390
banner410
banner408

Hasan Togar'a FETÖ darbesi!

Yerel seçimler yaklaştıkça aynı partiden de olsa, çeşitli kesimlerin birbirlerine karşı başlattığı karalama kampanyaları da dikkat çekiyor.

banner269

Hasan Togar'a FETÖ darbesi!

Yerel seçimler yaklaştıkça aynı partiden de olsa, çeşitli kesimlerin birbirlerine karşı başlattığı karalama kampanyaları da dikkat çekiyor.

02 Kasım 2018 Cuma 18:36

Bir süre önce Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a ait bir video, kimliği belirsiz kişiler tarafından bazı haber sitelerine servis edildi. İddialara göre  görüntülerde Hasan Togar'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Tekkeköy meydanında toplanan vatandaşları evlerine dönmeye ikna etmek isterken yaptığı konuşmaya ait görüntüler yer alıyordu.

FETÖ’CÜ DİYE SUÇLADILAR

Başkan Togar, iddiaya Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının belgeleriyle yanıt verdi. Bu belgeye göre söz konusu iddia ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı 2017/ 40193 nolu soruşturma dosyasıyla "Kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar" vermişti. Ancak Başkan Togar’ın kendini savunmak için sunduğu belgelerden, FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı anlaşılıyordu.

TOGAR’I İHBAR ETMİŞLER

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili verdiği takipsizlik kararında şu ifadeler yer alıyor: "Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı şüpheli (Hasan Togar) hakkında FETÖ/PYD mensuplarının yukarıda belirtilen suç tarihinde (15-16 Temmuz 2016) gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişiminde  halkın girişiminin engellenmesi için sokağa çıkması için çağrı yapılmasını geciktirdiğine yönelik gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma ve KOM Şube Müdürlüğü nezdinde yürütülen tahkikat neticesinde;

 
HİÇ BİR DELİL BULUNAMADI

Yapılan soruşturma neticesinde FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili yapılan soruşturmalarda, örgütlü suçlar bilgi bankasında yapılan sorguda isminin geçmediği, CİMER-BİMER gibi kayıtlarda suç kaydının ve başkaca ihbarın bulunmadığı, BYLOCK abonelik bilgilerinin mevcut olmadığı, terör örgütü ile ilgili paylaşım içeren sosyal paylaşım içeren sosyal medya hesabı tespit edilmediği. Şüphelinin FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne ait Bank Asya Bankası'nda hesabı bulunmadığı anlaşılmıştır.

 
DAVA AÇILMASINA GEREK YOK

TCK'nın 314/2 maddesi kapsamında: Şüphelinin  FETÖ/PYD terör örgütü ile organik bağ oluşturacak şekilde hiyerarşik yapılanması içerisinde bilerek ve benimseyerek yer almadığına, silahlı FETÖ/PYD terör örgütünün üyesi olduğuna veya ihbarda belirtildiği gibi terör örgütüne yardım ettiğine dair soyut ihbar dışında her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı maddi bir delil elde edilemediği anlaşılmıştır.
 
Açıklanan nedenlerle, atılı suç nedeniyle şüpheli (Hasan Togar) hakkında kamu adına "KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA" karar verilmiştir." 

Samsunhaber.com

Son Güncelleme: 05.11.2018 10:24
Anahtar Kelimeler:
TekkeköyFetöHasan Togar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2018-11-03 00:31:05

Aksini iddia edemezlerdi herhalde, şuan değil ,doğru zamanı bekliyorlar bence siyasi ayağı deşifre etmek için

Avatar
Akciğer Kanseri 2018-11-03 01:16:37

Tuareg marka cip tabiki belediyenin

Avatar
Weli 2018-11-02 23:31:38

Ne fetö imiş be. Artık inanmıyoruz 15 temmuzunuzda sizin olsun. Garibana gelince azrail oldunuz ama asil fetöcüler dışarda. Herkez sizi sizde bizi ve bahçeliyi aldatıp kandırdınız..

Avatar
Necati 2018-11-03 06:51:02

Memleket elden gidiyordu akpli vatandaşın derdi il başkanlığı...

Avatar
Emin Karagüzel 2018-11-07 07:10:39

Darbe gecesi milleti evine yolluyorsa bu doğruysa aday edilmemeli.

Avatar
andiryalı esnaf 2018-11-04 09:53:58

Bu beceriksiz adamı hala konuşmanın bir anlamı yok Akp zaten bunu biliyor bence.dürüst tecrübe sahibi bir aday görelim yemin ederim partisi ne olursa olsun kazanacak.tekkeköy aklı selim seçmenlere sahiptir.burada aday kazanır parti değil.

Avatar
Düzgün siyasetçi 2018-11-06 20:04:37

Samsunspor Antalyaspor maçina aynı uçakta gittik hüseyin tozlunun valizini taşiyordu ... hiç şaşirmadım Başkan olmasına da iyi niyetl biri ama darbe var uyuyor insanlar işe gidecek diyor .

Avatar
Murad 2018-11-09 02:03:27

Olabilir aday gosterilmesin