banner388
banner390
banner410
banner408

Hancıoğlu; Baraj suyunun limnolojik etüt sonuçları derhal açıklansın!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Dağköy Barajı'ndaki kanalizasyon skandalı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Hancıoğlu; Baraj suyunun limnolojik etüt sonuçları derhal açıklansın!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Dağköy Barajı'ndaki kanalizasyon skandalı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

12 Ağustos 2021 Perşembe 20:52
Hancıoğlu; Baraj suyunun limnolojik etüt sonuçları derhal açıklansın!

CHP'li Neslihan Hancıoğlu, çevresindeki mahallelerin kanalizasyon ve atık sularının karıştığı ortaya çıkan 19 Mayıs(Dağköy) Barajı skandalını Meclis gündemine taşıyarak, baraj suyunda yapılan kirlilik analizi(limnolojik etüt) sonuçlarının derhal açıklanmasını istedi.
6 mahallenin kanalizasyon ve atık sularının, Engiz deresi aracılığıyla Samsun'da iki ilçeye içme suyu temin eden 19 Mayıs Barajı'na karışması skandalı Meclis gündemine taşındı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması talebiyle bir önerge verdi.
Hancıoğlu önergesinde, söz konusu mahallelerin foseptik deposundaki kirli su ve atıkların vidanjörlerle çekilmesi gerekirken, foseptik çukurlarının altından delik açılarak Engiz Çayı'na salındığı ve bu yolla aylarca 19 Mayıs Barajı'nın kirlendiği bilgisine yer verdi. Olay basına yansıyınca Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) apar topar Engiz Çayı'nın etrafındaki foseptik çukurlardaki pis su ve atıkları vidanjörlerle tahliye ettiğini de kaydeden Hancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan şu sorunlara cevap vermesini istedi:
- Yapımı 7 yıl süren ve bu yılın Mayıs ayı itibariyle su tutma işlemine başlanan ve fiilen tam kapasiteyle hizmet veren barajda toplanan suyun limnolojik etüt sonuçları nedir?
- Kuşkayası, Aydınpınar, Yeşilyurt, Kösedik, Cerekli ve Fındıklı mahallelerinin, atık su ve kanalizasyonunun Engiz Çayı'na karışması ve oradan da iki ilçenin içme suyunu karşılamak amacıyla inşa edilmiş olan 19 Mayıs(Dağköy) Barajına taşınmasında sorumluluk hangi kurumdadır?
- İnsan sağlığını da tehdit eden bu olaya ilişkin idari ve adli yönden hangi işlemler tesis edilmiştir?

HANCIOĞLU BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

CHP'li Hancıoğlu, partisinin 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, kanalizasyon ve atık sularının Engiz Deresi'ne karıştığı ortaya çıkan mahallelerden Kuşkayası, Kösedik ve Aydınpınar mahallelerinde incelemelerde de bulundu, vatandaşlardan bilgi aldı. 
Hancıoğlu incelemelerinin ardından özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
"Plansızlık, öngörüsüzlük, ihmal ya da suistimal... Adına ne dersek diyelim buradaki durum, insan sağlığını da tehdit etmektedir. Olay, kamuoyuna da yansıyınca şimdi apar topar duruma müdahale edilmiş görünüyor. Ancak Mayıs ayından bu yana baraj sularının ne oranda kirlendiğinin de bilimsel olarak tespit edilmesi ve bunun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor."

Anahtar Kelimeler:
ChpNeslihan Hancıoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.