banner388

Hamsilos Tabiat Parkı davasında 'yürütmeyi durdurma' kararı

Sinop Belediyesi'nin Hamsilos Tabiat Parkı'nın işletmesinin bir şahsa pazarlık usulü verilmesinin ardından Samsun 3. İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Hamsilos Tabiat Parkı davasında 'yürütmeyi durdurma' kararı

Sinop Belediyesi'nin Hamsilos Tabiat Parkı'nın işletmesinin bir şahsa pazarlık usulü verilmesinin ardından Samsun 3. İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

19 Aralık 2019 Perşembe 11:55
Hamsilos Tabiat Parkı davasında 'yürütmeyi durdurma' kararı

Hamsilos Tabiat Parkı'nın işletmeye verilmesine ilişkin Sinop Belediyesinin açtığı davada mahkeme 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Sinop'un doğasıyla tabiatıyla sevilen kesimlerinden olan Hamsilos Tabiat Parkı'nın geçen aylarda ihaleye çıkmadan bir şahsa pazarlık usulü verilmesi, kentte tepkilere neden oldu. Tabiat parkının işletmeye verilmesi üzerine Hamsilos girişlerinin ücrete tabii olmasına ilişkin Sinop Belediyesi, Samsun 3. İdare Mahkemesine açtığı davada mahkeme, ihalenin iptali talebiyle ilgili 'yürütmenin durdurulması' kararı verdi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hamsilos Tabiat Parkı'nın Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yönetmeliği ile değil pazarlık yoluyla bir şahsa verilip halka kapatıldı. İlk önce girişte ücrete tabi tutuldu. Sonrasında tepkiler artınca giriş ücretini kaldırıp, içeride masa kiralama ücreti alındı. Ancak biz oranın halka mâl olması için gereken çalışmaları yaptık. Sinop Belediyesi olarak Samsun 3. Bölge İdare Mahkemesine açtığımız dava sonucunda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. İlgili mahkeme nihai kararını verinceye dek, Hamsilos Tabiat Parkı Sinop Halkı ve misafirlerimize ücretsiz olacaktır. Kamuoyuna ve değerli vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.12.2019 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlahi Adalet örgütü 2019-12-19 15:09:05

İlahi adalet nasıl da yerini buluyor ,oranin işletmesini alan kağıt üstünde derya deniz asıl işleri yürüten kocası Aslan Deniz in yaz boyu yanlarında çalışan bir çok personel ini bile parasını hala ödemediği pazarlamacılara bile yazdan kalma borçları olduğunu herkes biliyor işin en garip yönü ,hamsilos tabiat parkı içinde palet cafe de garsonlar dan sorumlu arkadaşın bile ayağı kurban bayramında iş kazası ile kesiliyor mevcut işveren olayı iş kazasından çıkarmak için hastanedeki ayağı dikilen kişiye mobing uygulayarak kendisini koruma altına aliyor ve 50 günlük alacagiyla beraber o arkadaş evine beş parasız geliyor hala daha parasını alabilmiş değil yazıklar olsun daha da beter olsunlar. tecrübe siz kişilere verilen işletmeleri n nasıl heba edildiğini o güzelim doğa güzellikleri nin nasıl yanlış ellerde kuruyup yok olduğunu Yüce Türk adaleti görmüş olacak ki böyle bir karar verilmiş

Avatar
egan 2019-12-19 16:10:37

Yuh ya..Allahın ormanı,denizini de ranta açmışlar..gelenden geçenden para almaya başlamışlar o iptal olunca da içeride masa kiralamaya başlamışlar.
Herk yerimizden rant ve rüşvet akar olmuş..
Yeminle düzelmeyiz biz.