banner388
banner390
banner410
banner408

Hamsi tezgahlardaki yerini aldı

Balık satıcılarının gözdesi hamsi tezgahlardaki yerini aldı.

banner269

Hamsi tezgahlardaki yerini aldı

Balık satıcılarının gözdesi hamsi tezgahlardaki yerini aldı.

27 Ağustos 2021 Cuma 16:21
Hamsi tezgahlardaki yerini aldı

Balık satıcılarının gözdesi hamsi yavaş yavaş kendini göstermeye başlayarak tezgahlarda yerini aldı. Satıcılar ise bu durumdan oldukça memnun

Balık satıcısı olan Onurcan Köse balık satışları ile ilgili, “Mezgit ve barbun bugün pek çıkmadı. Onun yerine hamsi çıktı. 3 kasa hamsi geldi. Normalde ağustos ayının ortalarında palamut çıkardı ama hala palamudu göremedik. Palamudun olmaması hamsinin bol olacağını gösteriyor. Bu yılın hamsi yılı olacağını düşünüyoruz. Zaten geçen sene hamsi çıkmamıştı. Vatandaş da hamsiye özlem duyuyor. Vatandaşın yüzü palamutla değil ama hamsi ile gülecek. Gelen hamsinin çoğu öğlene kadar satıldı. Sezonun ilk hamsilerinin kilosu 25 TL’den satıldı” dedi.


KÜÇÜK BALIKLAR TEGAHTA 

Köse, balık satışlarının iyiye gittiğini söylerek   “Satışlarımız 1 ay öncesine göre şu anda iyi. İyi olmasının sebebi de küçük balıkların tezgahta bulunması. Mezgit, kefal, barbun ve istavrit türü balıklar tezgaha geldikçe işlerin iyi olmasına sebep oluyor. Sezona da az kaldı. Eylül’de işler daha da iyi olur. Alabalık, somon, mezgit ve yayının kilosu 30 TL’den satılıyor. Barbun ve istavritin kilosu 25 TL’den satılıyor. Kefal ve sazanın kilosu 15 TL’den satılıyor. Levrek ve çipuranın kilosu 45 TL’den satılırken, izmaritin kilosu da 10 TL’den satışa sunuluyor. Balık fiyatları diğer proteinli ürünlere göre gayet ucuz.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 28.08.2021 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erken 2021-08-27 20:01:46

balık sezonu erken açılıyor bu sıcakta hamsi mi yenir ayrıca yumurtlama dönemi uzadı mevsimler değişti sıcaklar uzadı sonbahar geç geliyor sezon başlama tarihi mutlaka uzatılmalı

Avatar
sena tokur 2021-08-28 10:12:47

bu balıkçılardan birşey almam. kasanın önüne büyük balıkları koyuyorlar almaya geldiğinde kasanın arkasında küçükleri vereiyorlar. böyle esnaflık olmaz kardeşim. zabıta nerede ?