banner388

Hamsi fiyatları yarı yarıya düştü

Karadeniz'de havaların soğuması ile birlikte hamsi bolluğu yaşanıyor. Son günlerde düşen sıcaklıklar ile birlikte tezgahlarda hamsi fiyatları 10 TL'ye kadar geriledi.

Hamsi fiyatları yarı yarıya düştü

Karadeniz'de havaların soğuması ile birlikte hamsi bolluğu yaşanıyor. Son günlerde düşen sıcaklıklar ile birlikte tezgahlarda hamsi fiyatları 10 TL'ye kadar geriledi.

12 Ocak 2018 Cuma 13:52
Hamsi fiyatları yarı yarıya düştü

Samsun Haber - Samsunlu balıkçıların yüzü gülüyor. Havaların soğuması ile birlikte Karadeniz'in kuzeyindeki hamsi, Türkiye kıyılarına doğru akın etti. Balıkçılar, hamsinin çoğalması ile birlikte fiyatlarında yarı yarıya düştüğünü belirtti.



Havaların sıcak gitmesi ile birlikte Karadeniz'in incisi olan palamut ve hamsi bu yıl beklentileri karşılamadı. Son günlerde mevsim normallerine düşen sıcaklıklar ile birlikte Rusya, Ukrayna ve Gürcistan sınırına kaçan hamsi yeniden Türkiye'ye dönemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde 20 TL'ye kadar çıkan hamsinin kilosu bugün 10 TL'ye kadar geriledi.


"HAMSİDE PATLAMA YAŞANDI"

Balıkçı Kurtça Aydın, hamside adeta patlama yaşandığını belirterek, "Uzun zamandır Türkiye’nin uzağından gelen hamsi ve diğer balıkları satıyorduk. Bugün hamside patlama yaşandı. Havaların ve denizin soğumasıyla birlikte hamsi ve onu takip eden balıklar, Karadeniz kıyılarına doğru gelince balıklar bollaştı. Birkaç gün önce kilosunu 20 liradan sattığımız hamsiyi, bugün 10 liradan satıyoruz. Bundan sonra da hamsinin bol olacağını düşünüyoruz. Barbun, mezgit ve istavritte ise beklediğimiz bolluğa şu ana kadar ulaşamadık. Havalar böyle giderse hamsinin kilosunu 5 liradan satarız diye düşünüyorum. Umarım havalar böyle gider bizler de vatandaşlara ucuz balık satarız" ifadelerini kullandı.



Balıkçı Hasan Köse ise kar yağdığı zaman fiyatların daha da düşeceğini dile getirerek, "Havaların soğumasıyla birlikte Ukrayna, Gürcistan ve Rusya yakınlarındaki hamsiler bizim kıyılarımıza geldi. Şu anda hamsi bizim sularımıza akın ediyor. Bugün itibariyle hamsinin fiyatı yarı yarıya düştü. Bolluk böyle sürerse bir de kar yağarsa fiyatlar 5 liraya kadar düşer. Vatandaşlar da hamsinin bol olmasından oldukça memnun" dedi.



Balıkçı tezgahlarında zargana, levrek, çupra 20, mezgit, çinakop, barbun 15, soman 12, sazan 7, tirsi 10 TL’den satılıyor. 

Son Güncelleme: 13.01.2018 12:48
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-12 15:55:09

karadeniz hamsisi diye ist.marmara satılıyordu bu tüketicileri aldatmak demektir akşam balıkçılara bakacğım inşaAllah karadeniz hamsisidir