banner388

Haluk Levent Samsun'u coşturdu!

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samsun'da konser veren Haluk Levent, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Haluk Levent Samsun'u coşturdu!

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samsun'da konser veren Haluk Levent, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

29 Ekim 2019 Salı 19:11
Haluk Levent Samsun'u coşturdu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Atakum'da bir gün önceden kutlanmaya başladı. Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Haluk Levent, Atakum Kent Meydanı'nda konser verdi.

Etkinlikte ilk olarak DJ performansı düzenlendi. Sonrasında halk oyunları ve çeşitli dans gösterileri yapıldı. Akabinde Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet'in önemini vurgulayarak; "19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diye ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bugünden 29 Ekim 1923'e baktığımızda açıkça görülmektedir ki; Atatürk'ün gelecek nesillere hedef olarak gösterdiği çağdaş, uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimiyle kat ettiğimiz mesafe küçümsenemez. Cumhuriyet, bize her şeyden önce ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, bu konuda bazı aksaklıklar ve zaman zaman birileri tarafından başka yerlere çekme çabaları olsa da, laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır."

Konuşmasına Cumhuriyet'in yolundan ayrılınmaması gerektiğine vurgu yaparak devam eden Deveci; "Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk'ün bilimsel ve akılcı yolundan ayrılmayalım. Başta parlamenter demokrasi olmak üzere Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkalım. Hak ve özgürlüklerimizden asla taviz vermeyelim. Hak ve özgürlüklerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün olmadığını unutmayalım. Bu nedenle, bizlere, gelecek nesillere düşen en önemli görevin; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup, kollamak olduğunu hiçbir zaman unutmayalım.” diye konuştu.

Seyirciler şarkılarla coştu

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin ardından sahneye Haluk Levent çıktı ve Samsunlular eğlencenin tadına vardı. Konserin coşkusuyla seyirciler Haluk Levent'e ve şarkılara eşlik ettiler. Untuulmaz bir gece yaşatan Levent ise; "Samsun'a gelmekten mutluluk duyuyorum. Sizler beni utandırıyorsunuz. Samsun 19 Mayıs'ta gelmeme rağmen 29 Ekim'de çok yoğun bir şekilde beni karşıladınız. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.