banner388

Halk Otobüslerine yakıt desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu alan Özel Halk Otobüslerine yakıt desteği verecek.

Halk Otobüslerine yakıt desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu alan Özel Halk Otobüslerine yakıt desteği verecek.

26 Mayıs 2020 Salı 13:39
Halk Otobüslerine yakıt desteği

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında geçen Mart ayında yayımladığı genelge ile kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başlayan Özel Halk Otobüsleri için Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Hem yolcu kapasitelerinin düşmesi hem de 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmalarının kısıtlanması nedeniyle gelirleri azalan Özel Halk Otobüsleri’ne yakıt desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu taşıma hizmeti veren 106 otobüs için yakıt desteği verecek. Zorlu sürecin esnaf tarafından en az hasarla atlatılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizden ruhsat alarak veya hat kiralayarak toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüslerimize, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz yürütülebilmesi için yakıt desteği vereceğiz. Bugünleri el birliği ile atlatacağız” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burakk 2020-05-26 14:53:39

Lütfen filtre desteği de verin. Ozonu delecekler attıkları dumanla.

Avatar
Murat 2020-05-26 21:17:42

Sanki sadece samulaş araçları yarı kapasite çalışıyor diğer toplu taşıma araç sahipleri esnaf değil mi

Avatar
Ahmet 2020-05-26 20:29:50

İnşAllah petrolcuyude batırmazlarda adama peşin ödeme yaparlar

Avatar
Hasan 2020-05-27 07:11:48

Büyükşehir belediyesi virüs süresince su faturası hakkında ne düşünüyor indirim olması gerekmiyormu

Avatar
samsunlu 2020-05-27 08:13:09

otobüsler dökülüyor,pis kırık yağmur yağıyor içlerine, başka şehirlerin çıkma otobüsleri var aralarında...bunları değiştirilmesi için bir çalışma yapın Samsuna hiçmi hiç yakışmıyor...