banner388

Halk Eğitim Merkezi Törenle Açıldı 

Samsun İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Yeni Hizmet Binası ve Yılsonu Sergisi gösterişli bir törenle açıldı

Halk Eğitim Merkezi Törenle Açıldı 

Samsun İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Yeni Hizmet Binası ve Yılsonu Sergisi gösterişli bir törenle açıldı

12 Haziran 2019 Çarşamba 22:07
Halk Eğitim Merkezi Törenle Açıldı 

Samsun İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Yeni Hizmet Binası ve Yılsonu Sergisi açılış töreni organize edildi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılış törenine, İlkadım İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız katılım sağladı. 

Açılış töreninde konuşma yapan İlkadım İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, “Binamız hayırlı uğurlu olsun. Milletin parası ile yapılan binamız nihayet milletimizin hizmetine sunulmuştur. Yıl sonu sergisi dolayısıyla el emeği göz nuru sergileriyle destek veren bütün kursiyer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Hizmet binası hakkından bilgi veren İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya, “1 Nisan 2019 da yapımı tamamlanan yeni binamızda,7 idari birim, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 35 üniversiteye hazırlık sınıfı, 19 atölye, 4 bilgisayar sınıfı, 4 yetişkin eğitimi sınıfı, 2 mescit, 1 konferans salonu olmak üzere toplamda 65 birim bulunuyor” ifadeleri ile düşüncelerini belirtti. 

40 farklı alanda 894 kursiyere ve öğrenciye eğitim imkanı 

1 Nisan 2019 tarihinden itibaren 40 farklı alanda 894 kursiyere ve öğrenciye eğitim imkanını sağladıklarını vurgulayan Yalçınkaya, “Halk Eğitim Merkezi olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılından 4 bin 281 kurs açılmış ve bu kursların 3 bin 286’sı genel 995 tanesi ise mesleki ve teknik kurslardır. Bu kurslarımız spordan sanata, okuma-yazamadan aşçılığa kadar geniş bir yelpazeye hitap eden kurslardır” şeklinde konuştu. 

Okuma-yazma öğrenenler belgelerini aldı 

Halk Eğitim Merkezlerinde yaklaşık 35'e yakın kişi okuma-yazma öğrendi. En gencinden en yaşlısına kadar herkesin eğitim gördüğü halk eğitim merkezlerinde okuma-yazma öğrenmeyi başarıyla tamamlayanlar belge ile ödüllendirildi. 

Açılış renkli görüntülere de sahne oldu. Kurdele kesiminin ardından, kursiyerlerin yapmış olduğu özel pasta kesildi. Öğrencilerin yaptıkları eserlere vatandaşlardan yoğun ilgi vardı. İnsanlar, el emeği göz nuru eserlerle birlikte fotoğraf çektirdiler. 

Sergi 13 Haziran’a kadar sürecek. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan 2019-06-13 09:40:40

çok kısa sürede harabe olan bir yeri şaheser eğitim yuvasına dönüştüren tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür ederiz.yeni binanız hayırlı uğurlu olsun inşAllah