banner388

Hakem Kurulu kararını verdi! 

OMÜ’de daimi işçi kadrosuna geçen bin 300 sağlık çalışanını ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili kararı Yüksek Hakem Kurulu verdi. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu önümüzdeki hafta imzaların atılarak sözleşmenin bağıtlanacağını söyledi.

Hakem Kurulu kararını verdi! 

OMÜ’de daimi işçi kadrosuna geçen bin 300 sağlık çalışanını ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili kararı Yüksek Hakem Kurulu verdi. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu önümüzdeki hafta imzaların atılarak sözleşmenin bağıtlanacağını söyledi.

10 Eylül 2021 Cuma 13:15
Hakem Kurulu kararını verdi! 

OMÜ yönetimi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında sürdürülürken arabulucuya giden ancak anlaşma sağlanamayınca Yüksek Hakem Kuruluna havale edilen sözleşme nihayet sonuçlandı. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan işçi kadrosuna geçen bin 300 kadar işçinin merakla beklediği sözleşmeyle ilgili Samsun Haber’e konuşan Sendika Şube Başkan İrfan Kalyoncu, OMÜ yönetimi tarafından kısıtlanmak istenen, geriye götürülmek istenen maddelerin neredeyse tamamının Hakem Heyeti tarafından hak kaybı olmadan sonuçlandığını kaydetti.

KURUL İNSAFLI ÇIKTI

Başkan Kalyoncu şunları söyle devam etti: “Hakem Kurulu, OMÜ yönetiminin rektörlüğün hak kaybına sebebiyet vermek için uğraştığı maddeleri kabul etmeyerek çalışanların hak kaybını engelledi. Ancak mevcut alınan ikramiye ve sosyal yardımları sabit tutarak arttırma yoluna da gitmedi. Bunu yaparken Rektörlüğün sosyal yardımları düşürme kararını da yine çalışanlarımızın lehine reddetti.  Kırk saatlik haftalık çalışmayı onaylayarak yine işçilerin lehine bir karar verdi. 45 günlük kıdem tazminatını onayladı. Yüzdelik zamlarda ilk altı ay yüzde 6 artı enflasyon,  ikinci, üçüncü ve dördüncü aylarda ise yüzde 4 artı enflasyon maddeleri kabul edildi."

ESKİSİNDEN DAHA İYİ

Öte yandan Hakem Kurulu tarafından karar altına alınan sözleşmedeki hakların TÜRK-İŞ konfederasyonun diğer kamu çalışanları adına imzalamış olduğu Kamu Çerçeve Protokolündeki haklardan düşük olduğunu belirten Kalyoncu, "Yüksek Hakem Kurulu ilk kararında sözleşmedeki Eylül ikramiyesini 30 gün olarak onayladı. Daha sonra işveren sendikası 'sehven yazılmıştır' diye itiraz etti. Hakem Kurulu da belkide tarihinde ilk defa ek karar yayınlayarak eylül ikramiyesini düzelterek eski haline, yani 17 güne düşürerek bize göre çalışanlarımızın 13 günlük bir hak kaybına neden oldu. Buna itirazımızı sözel olarak bildirdik ancak kabul edilmedi. Dava yolunu tercih edeceğiz ancak sözleşme süresi uzamasın, işçilerimiz daha fazla mağdur olmasın diyerek gelecek haftaki görüşmelerimizden sonra sözleşmemizi imzalayacağız" diye konuştu.

Başkan Kalyoncu, sözleşme metninin tamamının imzalanmasının ardından konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapacağını bildirdi. Bu arada OMÜ Rektörlüğüne Ek Protokol imzalama taleplerinin de olduğunu belirten Kalyoncu, "İşverenin 45 saat çalışma süresine dönüşmesi taleplerinde ısrarcı olduğunu belirtti. Sözün özü o kadar mücadelemize rağmen sendikanın memnun olmadığı, işçinin memnun olmadığı ve işverenin hiç memnun olmadığı bir sözleşmeye mahkum kalınmış, kamu çerçevedeki taban ücretin uygulanması noktasında  da ayrı bir mücadele devam etmektedir. Sözleşme imzalanmasından sonra geniş toplantı yapılarak süreç herkesle paylaşılacaktır." dedi.

SAMSUN HABER (ÖZEL)

Son Güncelleme: 10.09.2021 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-09-10 13:36:38

Senin yapacağın işin ben ......