banner388

Güvercinler için kilometrelerce yürüyor

Samsun'da her gün kilometrelerce yürüyen 69 yaşındaki Ali Kuru, Cumhuriyet Meydanı'ndaki güvercinleri besliyor.

Güvercinler için kilometrelerce yürüyor

Samsun'da her gün kilometrelerce yürüyen 69 yaşındaki Ali Kuru, Cumhuriyet Meydanı'ndaki güvercinleri besliyor.

07 Aralık 2017 Perşembe 15:22
Güvercinler için kilometrelerce yürüyor

Samsun Haber - Samsun'da yaşayan 69 yaşındaki Ali Kuru, her gün kilometrelerce yol yürüyerek güvercinleri besliyor. Her sabah erken saatlerde evinden çıkan ve yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelen Kuru, burada güvercinlere su, ekmek ve yem veriyor.



Sokakta yaşayan tüm hayvanlara merhamet ederek onların su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayan Kuru, her gün 10 kilo yem satın alarak güvercinleri besliyor.



Ali Kuru, hayvanların insanlardan daha hayırlı olduğunu belirterek, "Yeryüzündeki tüm hayvanlar, Allah rızası için merhamet edilip bakılacak varlıklardır. Hayvanlar şimdi ki insanlardan daha iyidir. Ancak üzülerek bunu üzülerek söylüyorum ki toplumumuzda hiç hayvan sevgisi kalmamış. Onlara ne saygı gösteren ne de sevgisini veren var. Bazıları buraya gelip bu güvercinleri tekmeliyor. Onlara eziyet ediyor. Böyle bir şey olur mu. Bu nasıl insanlıktır. Ben sabahın ilk ışıklarında evimden çıkarak bu hayvanlar için kilometrelerce öteden geliyorum. Sırf onları beslemek için. Onlarla ilgilendikçe kendimi huzurlu hissediyorum. 10 kilo yemi her gün onlara dağıtıyorum. Bazen de bayat ekmek verdiğim oluyor. Bu hayvanların ihtiyacını karşıladıktan sonra da evime dönüyorum. Onlara babalık ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunGüvercin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ARSLAN 2017-12-07 15:55:31

BÖYLESİNE ADAM DENİR GERÇEKTEN

Avatar
Cemal 2017-12-07 16:25:22

Aferin. Allah’ın yarattığı her canlıya iyilik eden insanların önünde saygıyla eğiliyorum. Kahvelerde boş boş oturanları da toplum yararına, insanlık yararına, sokak hayvanları yararına çalışmaya davet ediyorum.