banner388

Gürbüz: “Darbe Girişimcilerini Lanetle Kınıyoruz”

Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz,15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Gürbüz: “Darbe Girişimcilerini Lanetle Kınıyoruz”

Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz,15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 10:47
Gürbüz: “Darbe Girişimcilerini Lanetle Kınıyoruz”

Samsun Haber - Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Samsun Barosu Avukatlarının katılımı ile 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde darbe girişimi yaşandığını belirten Başkan Kerami Gürbüz, “Bir grup üniformalı terörist kendisine milletin güvenliğini korumak için emanet edilen silahın namlusunu milletine çevirme cüretini göstermiştir. Ancak bu kez darbeye yeltenenler, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizi idare edenlerin, iktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerin, medya organlarının ve tabii ki milletimizin kararlı ve dik duruşu ile karşılaşmışlar ve amaçlarına ulaşamamışlardır” dedi.

“Tanklara geçit vermeyen vatandaşlara şükranlarımı sunuyorum”

Terörist darbe kalkışmasını planlayanları ve emrini verenleri lanetle kınadıklarını söyleyen Gürbüz, “O gece darbeci teröristlere karşı kahramanca direnirken şehit düşen vatandaşlarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Türk ordusunun ve emniyetinin üniformasını şerefle üzerlerinde taşıyan ve yegâne gayeleri milletine ve devletine hizmet etmek olan kahraman asker ve polislerimiz ile o gece tanklara dahi geçit vermeyen aziz vatandaşlarımıza minnet ve şükranımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Başta Gazi TBMM olmak üzere, devletimizin en stratejik noktalarını bombalayan ve darbe kalkışmasına direnen asker, polis, sivil… En az 250 vatandaşımızın şehit olmasına sebep olan canilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve ilerleyen süreçte bu cezaların affının kesinlikle gündeme gelmemesini dün olduğu gibi bugün de net bir şekilde talep ediyoruz” diye konuştu.

“Sandıktan çıkan, millete hizmet etmek zorundadır”

Başkan Gürbüz, 15 Temmuz’daki kalkışma, halen birilerinin demokrasi dışı illegal yöntemlerden medet umduklarını bize bir kez daha gösterdiğini dile getirerek, “Hâlbuki herkes, her kurum, mevki ve sıfatı her ne olursa olsun her vatandaş sandığa ve sandıktan çıkana saygı duymak zorundadır. Sandıktan çıkan da her kim olursa olsun demokratik hukuk kurallarının dışına asla çıkmadan milletine hizmet etmek zorundadır. Sandıkla gelen sandıkla gitmeli, sandıkta iktidara getirilen de, muhalefet görevi verilen de kendilerine verilen bu görevin bilincinde olmalıdır. Demokrasinin tartışılmaz en temel ve en sade kuralı budur” ifadelerini kullandı.

Birileri halen üniforma ve postaldan medet umuyorsa bunun tek bir sebebi olduğunu dile getiren başkan Kerami Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de bugüne kadar darbecilerden ve darbelerden medet umanlardan demokratik hukuk kuralları çerçevesinde hesap sorulamamıştır. 15 Temmuz hain ve terörist darbe girişimi ile birlikte, darbecilerden, darbe severlerden, darbe ve benzeri antidemokratik yöntemlerden medet umanlardan hukuk çerçevesinde hesap sorabilmek için tarihi bir fırsat doğmuştur. Bu hesap sorulur iken de tüm yargılamalarda olması gerektiği gibi; hukukun en temel, tartışılmaz ve vazgeçilmez ilkeleri olan adil yargılama ilkesinden, masuniyet karinesinden, suçta ve cezada yasallık ilkesinden, suçta ve cezada şahsilik ilkesinden asla taviz verilmemelidir. Yine şüpheli ya da sanığın avukatı ile aracısız ve doğrudan görüşmesinin de savunma görevinin temel bir unsuru olduğu, savunma hakkının da şüpheli - sanık açısından tartışılmaz ve vazgeçilmez bir hak olduğu unutulmamalıdır.  15 Temmuz hain kalkışmasına yeltenen darbe girişimcilerinin yargılama süreciyle birlikte Türkiye’de eşzamanlı olarak FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün üyeleriyle ilgili yargılama süreçleri de devam etmektedir”

Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.