banner388

Güneysu: Bu proje neden rahatsız ediyor

Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var. İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle ilgili açıklama yaptı.

Güneysu: Bu proje neden rahatsız ediyor

Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var. İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle ilgili açıklama yaptı.

28 Mart 2018 Çarşamba 14:57
Güneysu: Bu proje neden rahatsız ediyor

Samsun haber - Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Eğitim-Bir-Sen’in ortak yürüttüğü “Her sınıfın bir yetim kardeşi var. İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle ilgili Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu açıklama yaptı.

Projenin bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten, “Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da uygulanan bu proje kapsamında; Samsun’da 750; Türkiye Genelinde 15.000 Yetimimize yardım yapılıyor, başı okşanıyor, yüzü güldürülüyor. Ayrıca binlerce öğrencimize yardımlaşma ve başkalarının derdiyle dertlenme duygusu kazandırılıyor. Topluma emanet edilen bu yetimlerimizin hiçbir aidiyeti sorgulanmazken - ki sorgulamak ahlaksızlıktır- hiçbir okulumuzda Öğrenci ve Öğretmenlerimiz yardım için zorlanmazken;  Çarşamba’da proje kapsamında ödül almış bir okul müdürüne Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü; İl Milli Eğitim Müdürlüğünden soruşturma talep ederek soruşturma açtırıyor. Böylece öğrenci, Öğretmen ve idarecilerin yüzlerce yetimin yararlandığı bir pojede çalışma azimleri kırılıyor” dedi.

Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"İlginçtir ki; Aynı konu ile ilgili CHP Samsun Milletvekili de “okullarda öğretmen ve öğrencilere baskı yapılarak yardım toplamaya zorlanıyor” diye bir basın açıklaması yapmıştır.

Samsun CHP Milletvekili kendisine iletilen bir şikayeti araştırır, üzerine gidebilir. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürüne ne oluyor?.  Bağlı bulunduğu bakanlığın da önem verdiği, ortak olduğu proje ile ilgili aslı astarı olmayan dedikoduları gerekçe göstererek okul müdürü hakkında soruşturma talebinde bulunmasının arkasında acaba başka gerekçeler mi var? 

4 Yıldır aksamadan devam eden “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganı ile yola çıkılan ve Eğitim-Bir-Sen’in de ortağı olduğu dünya genelinde 90.000 Yetimin yararlandığı bu projeye asılsız iddialarla gölge düşürülemez. Öğrenci, Öğretmen ve idarecilerin şevki ve azmi kırılamaz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eski mezun 2018-04-03 14:00:34

Bu haberi okuduktan sonra inanamadım bir kaç kere daha okudum yapmayın başkanım bahsettiğiniz adam mustafa Özdemir
Ben bizzat ben şahidim bu projeye okulu müdürü olduğu yıllarda nasıl sahip çıktığına
Lütfen durumu daha detaylı araştırıp yorumlayınız